L’expresident. La causa per terrorisme

Carta de Puigdemont a la resta d’eurodiputats

Carta de Puigdemont  a la resta d’eurodiputats
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident Carles Puigdemont va assegurar ahir que si hagués permès la investidura del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, com a president del Govern, en comptes de la de Pedro Sánchez, no se l’estaria investigant per un delicte de terrorisme ni s’obriria la porta a fer-ho pel d’alta traïció.

Notícies relacionades

En una carta de tres pàgines que va enviar als eurodiputats el mateix dia en què l’Eurocambra va demanar a Espanya que investigui els nexes entre Rússia, l’independentisme català i en concret Puigdemont, va dir que "si haguéssim fet president Feijóo, tot això no passaria". De fet, va vincular aquesta imputació per terrorisme a la crida que va fer l’expresident del Govern José María Aznar a actuar i mobilitzar-se contra la investidura de Sánchez. "El que pugui fer, que faci; el que pugui aportar, que aporti; el que es pugui moure, que es mogui", va dir Aznar en un acte el 2 de novembre davant Feijóo.

Puigdemont també va atacar Joaquín Aguirre, el jutge titular del cas Voloh que s’investiga al jutjat d’instrucció 1 de Barcelona, de qui va assegurar que és "conegut per la seva animadversió a l’independentisme" i que "va decidir reactivar un cas que ja havia arxivat".