Podem denuncia a la policia el desallotjament dels despatxos de Sumar

El partit morat assenyala un "accés irregular" i la formació de Díaz ho justifica

Podem denuncia a la policia el desallotjament dels despatxos de Sumar

A. Pérez Meca - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Ana Cabanillas
Miguel Ángel Rodríguez

La guerra entre Podem i Sumar es tradueix ara en una batalla física pels espais de treball. El partit de Ione Belarra va denunciar ahir davant la Policia Nacional l’"accés irregular" als seus despatxos de la tercera planta del Congrés, que corresponen al Grup Parlamentari de Sumar, del qual van formar part fins que van trencar el desembre passat, quan van anar al Grup Mixt, més reduït, que té les seves estances a la cinquena planta.

Notícies relacionades

Des de la seva sortida, els diputats morats continuaven ocupant els seus llocs inicials de treball, fins que dimarts aquests despatxos van ser buidats per part de Sumar. Uns fets que la secretària general de Podem, Ione Belarra, va denunciar perquè la policia clarifiqui si són "constitutius de delicte", i pels quals va demanar empara a la presidenta del Congrés, Francina Armengol. Des de Sumar justifiquen el desallotjament de Podem de la tercera planta i assenyalen que van donar "un mes i mig de generositat" als morats, però que aquests espais de treball corresponen a Sumar.

En el partit morat especifiquen que en la denúncia no es fa cap referència Sa umar, i va estrictament referida a l’entrada sense permís a les seves dependències. Així mateix, el partit denuncia "que les pertinences dels seus parlamentaris (documents de feina, dispositius informàtics, objectes personals, etc.) s’han tret dels seus espais personals de treball i s’han dipositat en una zona de pas de la Cambra".