Errejón pregunta a Junts per la seva alternativa a l’amnistia si no s’aprova

Errejón pregunta a Junts per la seva alternativa a l’amnistia si no s’aprova

Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu de Sumar al Congrés, Íñigo Errejón, ha preguntat a Junts "quina és l’alternativa" i "què pensa fer" si el Congrés no aconsegueix aprovar una llei d’amnistia i, al seu torn, ha demanat als de Carles Puigdemont que no "regalin més oportunitats al bloc reaccionari" que vol fer descarrilar la norma i l’ha avisat que els "càlculs de partit" i les estratègies que prenen pensant en les eleccions "poden sortir malament".

Així es va pronunciar ahir Errejón en una entrevista al programa Parlamento de Ràdio Nacional, en la qual va tornar a apel·lar a la "responsabilitat" de Junts per buscar un acord sobre la norma en la Comissió de Justícia del Congrés.

Segons l’opinió d’Errejón, no queda cap altra opció. "No hi ha alternativa: ha de tirar endavant perquè és bona per a la resolució del conflicte polític entre Catalunya i Espanya, perquè és bona per a la democratització del nostre país i perquè és imprescindible perquè hi hagi una legislatura d’avenç social", va argumentar ahir durant l’entrevista radiofònica.

Més fàcil en comissió

Errejón va emplaçar Junts a "reflexionar" sobre el "greu error" que, segons el seu parer, va cometre dimarts passat al frenar la seva tramitació quan, en comptes de facilitar que s’enviés al Senat va forçar que tornés a la Comissió de Justícia. Des del seu punt de vista, amb aquesta decisió Junts "es va equivocar" i ha de rectificar perquè va donar ales a aquest "bloc reaccionari".

Notícies relacionades

En aquest sentit, Errejón va explicar que confia que hi hagi un acord, entre altres coses perquè "en les comissions parlamentàries es treballa millor que en les entrevistes o els plens", ja que "hi ha menys grandiloqüència i prioritza un cert sentit del pragmatisme".

Des de Sumar, va garantir que treballaran "amb discreció" intentant "cuinar les coses a foc lent" per aconseguir que es vagin acostant les postures".