Díaz, obligada a bolcar-se en la campanya electoral gallega

La falta d’un candidat potent per a la cita electoral del 18 de febrer portarà la líder de Sumar a augmentar la seva presència

Díaz, obligada a bolcar-se en  la campanya electoral gallega

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Ana Cabanillas

Sumar afronta la primera cita electoral després de la ruptura de Podem i en una situació clarament adversa: en un escenari difícil per a l’esquerra com és Galícia i sense un candidat de renom per liderar la candidatura. Una situació que empeny Yolanda Díaz a augmentar la seva presència en campanya.

A Sumar, l’avanç electoral entrava dins del previsible des de fa setmanes, però tot i això la convocatòria ha agafat al partit de Díaz sense un pla d’actuació clar, sense figures de pes en el seu projecte i amb un escenari d’aliances encara per definir.

Un escenari incert on el partit fia els seus resultats a la seva líder, la figura de la vicepresidenta segona, àmpliament coneguda a Galícia, la seva terra natal i a la qual acudirà per exhibir tots els avenços aconseguits en matèria laboral i aprovats pel Govern de coalició.

Notícies relacionades

La líder de Sumar va defensar la setmana passada que PSdeG i BNG han "de caminar junts" en les eleccions; fonts pròximes descarten una possible coalició amb aquestes forces, però apunten una cosa similar a les generals, on Díaz i Pedro Sánchez van protagonitzar una campanya de no-agressió per no disputar-se l’electorat, sinó complementar-se. Una estratègia de col·laboració i mà estesa que, creuen a Sumar, s’ha de reproduir en aquest cas.

La campanya gallega tindrà un altre punt en comú amb les generals, ja que un dels principals arguments que Sumar farà servir és el seu paper de clau del Govern i de vot útil, amb la idea que qualsevol alternativa al PP passa necessàriament per l’obtenció de representació.

Temes:

Sumar BNG Govern