El Suprem s’escuda en el secret per no informar de l’espionatge Aragonès

El president de la Generalitat està citat avui per declarar com a testimoni davant el jutge de Barcelona que instrueix la causa

El Suprem s’escuda en el secret per no informar de l’espionatge Aragonès

David Zorrakino / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El magistrat del Tribunal Suprem, Pablo de Lucas, responsable del control judicial del servei d’intel·ligència espanyol, va denegar al jutge de Barcelona Santiago García García informació sobre si va autoritzar l’ús del programa Pegasus en el cas del cap del Govern. El motiu: el document que reclama encara està classificat com a secret, segons les fonts judicials consultades per EL PERIÓDICO.

Notícies relacionades

Està previst que avui Aragonès declari com a testimoni davant el jutge de Barcelona. No ho farà, en canvi, l’exdirectora del CNI Paz Esteban, que havia de comparèixer com a imputada, a petició de la seva defensa, que exerceix l’Advocacia de l’Estat, que, al seu torn, ha recorregut la decisió del togat de sol·licitar al Govern la desclassificació de documents, una petició que és sobre la taula del Consell de Ministres des del passat 14 de novembre, segons fonts jurídiques. Esteban va al·legar que no havia pogut tenir accés a tota la documentació del cas, per la qual cosa es va demanar més temps al jutge d’instrucció, que ha acceptat posposar la declaració de l’excap dels espies al mes de gener vinent. Hi havia la possibilitat que l’exresponsable del CNI no contestés a determinades preguntes precisament per la no desclassificació de documents. La fiscalia també ha presentat un recurs per la petició per part del jutge de diversos documents.

Aragonès es va querellar contra l’exdirectora del CNI el juny de 2022, si bé el Jutjat d’Instrucció número 29 de Barcelona es va inhibir davant l’Audiència Nacional, decisió revocada al juny per l’Audiència de Barcelona..