Junts i PSC burxen en la debilitat del Govern en minoria

Junts i PSC burxen en la debilitat del Govern en minoria

BERNAT VILARÓ / ANC

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

L’oposició estreny el Govern a compte de la crisi de l’aigua i la crisi educativa. No obstant, no ofega. Perquè ni el PSC ni Junts fan referència ni a una eventual moció de censura ni a la convocatòria d’eleccions. El retrat d’ahir al Parlament era el d’un Govern que, malgrat els incendis que intenta sufocar amb la seva minoria, està convençut de poder aprovar nous pressupostos i esgotar la legislatura, mentre els seus rivals polítics burxen en la seva debilitat sense capacitat per articular una alternativa. Entre bambolines, qüestionen que Pere Aragonès estigui en condicions de continuar el seu mandat fins al febrer de 2025. En públic, ningú gosa reclamar que es premi un botó vermell l’ona expansiva del qual abastaria tant al Congrés dels Diputats com a les discrepàncies internes irresoltes en el partit de Carles Puigdemont.

Notícies relacionades

¿Fins quan pensa aguantar aquesta agonia? El país no pot sostenir tanta incompetència", el va etzibar el president de Junts al Parlament, Albert Batet. I el líder del PSC i cap de l’oposició, Salvador Illa, va dir al president que és "temerari" navegar en solitari per revertir el fet d’estar "en la cua" en matèria educativa o en transició energètica, a més de, al seu judici, viure "mirant al cel" per la falta d’infraestructures per fer front a la sequera.

Lluny d’exhibir neguit tot i que reconeixent les dificultats a múltiples fronts, Aragonès va replicar que si realment estan tan preocupats per aquestes qüestions, la solució és l’aprovació d’uns nous comptes el 2024, una aliança a la qual ERC no renuncia a incorporar els seus exsocis de govern més enllà del PSC. "Sense pressupostos, tota proposta que fem al Parlament no serveix per a res, necessitem pressupostos que habilitin la seva aplicació", va afegir, recordant que el projecte econòmic que està ultimant la conselleria d’Economia tornarà a ser expansiu. n