La fundació Henry Dunant, mediador en el desarmament d’ETA, serà el verificador del PSOE i Junts a Ginebra

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Centre per al Diàleg Humanitari Henry Dunant, que va mediar en la negociació del final de la banda terrorista ETA i el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, és la figura del verificador internacional per garantir l’acord entre el PSOE i Junts, segons ha avançat ‘El Español’.

Aquesta entitat s’asseurà a la taula aquest dissabte a Ginebra entre els representants socialistes, encapçalats per Santos Cerdán, i els de Carles Puigdemont, que liderarà Jordi Turull.

Aquest mitjà explica que Zapatero «ha sigut peça clau en l’acostament entre Pedro Sánchez i Carles Puigdemont». La fundació mantindria una «estreta relació» tant amb Javier Solana –president d’honor d’Henry Dunant– com amb l’expresident socialista.

Notícies relacionades

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dijous de nou la figura del verificador internacional pactada pel PSOE i Junts, insistint que es tracta d’un «mecanisme excepcional» per facilitar el diàleg i eventualment l’acord, i no ha volgut confirmar que la primera reunió amb els de Carles Puigdemont es produeixi a Ginebra aquest dissabte.

«Si dos no s’entenen, que ens acompanyi un tercer en aquesta tasca de verificació és una bona notícia perquè ens pot ajudar efectivament a arribar a acords», ha dit en una entrevista a TVE. «Tant de bo en un futur no necessitem aquest sistema de verificació perquè això significarà que hem construït una confiança» que «honestament», ha reconegut, no tenen actualment de forma «completa ni total».