El PNB proposa Imanol Pradales com a candidat a ‘lehendakari’
2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Un dia després que el PNB anunciés que l’actual ‘lehendakari’, Iñigo Urkullu, no serà el seu candidat en les següents eleccions autonòmiques, la direcció del partit ha pres la decisió aquest dissabte d’engegar les primàries internes i ha proposat com a cap de llista Imanol Pradales Gil. El president del PNB, Andoni Ortuzar, ha agraït la feina d’Urkullu, ‘lehendakari’ des del desembre del 2012, però ha assenyalat la necessitat d’«obrir el camí a una nova generació que sigui capaç de pilotar les institucions basques» i impulsar l’«autogovern en la pròxima dècada».

Si aquest divendres sorprenia la decisió de substituir Urkullu, no ha quedat curt l’anunci d’aquest dissabte, que, en realitat, estava programat per al dilluns vinent. No obstant, després d’una reunió extraordinària de la direcció del partit, Ortuzar ha volgut evitar les «filtracions interessades d’informació» i ha avançat la notícia que Pradales és el candidat proposat per la cúpula de la formació.

En roda de premsa, Ortuzar ha aplaudit els 12 anys de govern d’Urkullu, l’«alta participació que ha exercit de l’autogovern» basc i «la més que satisfactòria base que deixa», però ha recalcat la necessitat de donar pas a una generació que afronti «uns temps polítics amb tantes incerteses com oportunitats». «Aquesta generació l’encarna a la perfecció la candidatura d’Imanol Pradales Gil», ha sentenciat.

El perfil

Notícies relacionades

Sobre Pradales, el líder del PNB ha destacat que és «afiliat a l’organització municipal de Santurtzi, doctor en Sociologia, trilingüe i amb diversos màsters i una provada capacitat de gestió.» En concret, entre el juliol del 2011 i el juny del 2015 va ser diputat de Promoció Econòmica a la Diputació Foral de Biscaia i des del juliol del 2015 fins a l’actualitat ha sigut el diputat d’Infraestructures i Desenvolupament Territorial al mateix organisme.

Segons ha informat el PNB, ja han sortit les comunicacions reglamentàries als consells territorials i d’aquests a les organitzacions municipals per activar aquest procés que trascorrerà des d’avui mateix fins al pròxim 20 de gener. Ortuzar ha fet una crida a les bases perquè s’impliquin en aquestes primàries: «Estem segurs que així serà i que a partir del dia 20 de gener comptarem amb el millor equip humà, amb les millors idees i projectes per a Euskadi i la màxima il·lusió i ganes per fer-los realitat perquè el nostre país sigui un magnífic lloc per viure.»