Reelecció

Sánchez promet el seu càrrec davant el Rei i activa la formació de govern

La fórmula que ha triat el president del Govern és la de la promesa, igual que en les dues anteriors ocasions

BALLESTEROS / EFE

1
Es llegeix en minuts

Pedro Sánchez ja ha promès el seu càrrec com a president del Govern davant el Rei després de ser investit ahir per una majoria de 179 vots al Congrés. Després que s’oficialitzés el seu nomenament en el BOE, el cap de l’Executiu ha completat a les 10.00 hores d’aquest matí l’últim pas del procés institucional a partir del qual accelerarà la formació del nou Govern.

Notícies relacionades

La fórmula que ha triat el president del Govern és la de la promesa, igual que en les dues anteriors ocasions. Sánchez s’ha compromès així, davant un exemplar de la Constitució, a «complir les obligacions del càrrec, amb lleialtat al Rei, així com guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l’Estat, així com mantenir el secret de les deliberacions del Consell de Ministres». La ministra de Justícia en funcions, Pilar Llop, ha actuat en l’acte com a notària gran del Regne, en una cerimònia a la qual també han acudit les més altes autoritats de l’Estat, com els presidents del Congrés i Senat, a més del Tribunal Suprem o el CGPJ.

Amb l’arribada de Felip VI a la Direcció de l’Estat, la Casa Reial va canviar el protocol i va permetre que els alts càrrecs prometin davant el Rei sense símbols religiosos. Va ser el mateix Sánchez el primer a estrenar aquest nou protocol el 2018.