Debat d’investidrua

El PP qualifica de «frívol» el discurs de Sánchez i l’acusa de «depassar tots els nivells»

En la direcció nacional asseguren que «sortim més preocupats que quan hem entrat» després de les paraules del candidat socialista, que qualifiquen de «frivolitat total» per «atacar els presidents autonòmics i locals del PP»

1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

«La frivolitat no té límits. Avui depassa tots els nivells». En la direcció nacional del PP resumeixen amb aquestes frases el discurs d’investidura que Pedro Sánchez va pronunciar aquest dimecres al Congrés. En el nucli dur d’Alberto Núñez Feijóo insisteixen que el socialista «es va dedicar a atacar tots els governs autonòmics i locals del PP» i asseguren que amb les seves paraules «alimenta el frontisme». «Ens en anem més preocupats que quan hem entrat», conclouen.

La secretària general del partit, Cuca Gamarra, va comparèixer també per assegurar que «no ha sigut un discurs d’investidura, sinó d’oposició» i, en la mateixa línia, va tornar a recriminar al president en funcions «haver atacat tots els presidents autonòmics» i «mentir sobre el que ens espera per generar més divisió». «Aquesta no hauria de ser la vocació de qui vol ser president del Govern», va dir. Va retreure també «que no s’escoltés ni una sola paraula sobre ERC, Junts o Bildu». I sobre l’esquerra ‘abertzale’, va lamentar, «no coneixem ni tan sols el pacte que han firmat per recolzar la investidura». «Li demanem que no digui que fa això en nom d’Espanya», va rematar.

Notícies relacionades

Ja durant la intervenció de Sánchez, en el PP van criticar que el socialista «hagués vingut a fer oposició a les CCAA i a Feijóo» des de la tribuna en comptes de presentar el seu programa de Govern. Es van queixar del to, «està a l’altura de la grandesa del candidat», deien, «podria haver-lo firmat Óscar Puente». Un altre dels retrets dins del PP va ser que Sánchez trigués més d’una hora «a dir una sola paraula del que ens porta aquí, que és la seva submissió als independentistes». 

Sobre les mesures concretes avançades pel president en funcions, que sortirà reelegit amb majoria absoluta aquest dijous, el PP va criticar la gratuïtat del transport a partir de l’1 de gener sense límits a la renda (per a menors d’edat, joves i aturats) perquè «tracta igual rics i pobres»; així com la baixada de l’IVA dels aliments que continua excloent la carn, el peix i les conserves. «Se li abaixa a la brioixeria, però no a la vedella», deien a Génova.