Negociació

El PSOE suma Coalició Canària al bloc de la investidura i arriba als 179 vots

Els socialistes sempre van voler incloure Coalició Canària en el bloc d’investidura, per donar més estabilitat a la legislatura, malgrat que el vot de la seva diputada no era imprescindible

El PSOE suma Coalició Canària al bloc de la investidura i arriba als 179 vots

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts

Dels 167 suports, amb majoria simple i una diferència de dos vots, als 179 amb majoria absoluta i vuit escons de marge. Pedro Sánchez ha aconseguit sumar al bloc de la investidura Coalició Canària, que governa al seu territori amb el PP i van recolzar l’intent d’Alberto Núñez Feijóo de formar govern, segons fonts socialistes de la negociació. Des de CC eviten de moment oficialitzar aquest punt, amb un sector dins el partit reticent a l’acord per vincular-se la investidura a la llei d’amnistia pactada amb els independentistes.

Amb la diputada nacionalista canària, els socialistes aconseguiran la investidura en la primera votació amb majoria absoluta. Tancat l’acord amb Junts dijous, avui s’han precipitat els del PNB i CC. Juntament amb ERC, EH Bildu i el BNG completen el bloc de suports parlamentaris a Sánchez. En contra, els 171 escons del PP, Vox i UPN.

Notícies relacionades

El PSOE sempre va voler incloure Coalició Canària en el bloc d’investidura, malgrat que el vot de la seva diputada no era imprescindible. Sobretot, després que Junts se situés en la dicotomia de votar a favor o en contra, ja que el suport de CC faria suficient la investidura amb l’abstenció dels postconvergents. De fet, de cara a l’estabilitat de la legislatura, el seu vot permetrà el marge que algun dels socis es pugui abstenir.

Les negociacions amb CC, que des del PSOE ha dirigit la ministra d’Hisenda en funcions i vicesecretària general del PSOE, María Jesús Montero, es van començar a desencallar amb l’acord per a les transferències pendents en els actuals Pressupostos. A partir d’aquí, els socialistes es van mostrar sempre disposats a firmar l’agenda canària, el mateix document que el partit de Fernando Clavijo havia pactat amb el PP per donar suport a la investidura de Feijóo.