Pacte PSOE-Junts

El PP adverteix dels costos de l’amnistia: «divisió social» i l’assumpció que Espanya no és «una democràcia plena»

El PP adverteix dels costos de l’amnistia: «divisió social» i l’assumpció que Espanya no és «una democràcia plena»

David Castro

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El PP va seguir aquest divendres alçant la veu contra el pacte entre el PSOE i Junts, que inclou la carpetada a les causes judicials del procés. Alberto Núñez Feijóo va reunir el seu comitè de direcció a la seu de Génova, una cosa que normalment fa només els dilluns, i a l’acabar el seu número dos, la secretària general, Cuca Gamarra, va lamentar davant els mitjans de comunicació «l’altíssim cost» que l’amnistia tindrà «en termes de divisió social» per a la convivència entre els ciutadans.

«Si alguna cosa ha generat aquest acord és el rebuig social per part dels espanyols», va afirmar després de sis jornades de protestes davant la seu del PSOE a Madrid, algunes de les quals han acabat amb càrregues policials. Segons Gamarra, Pedro Sánchez, per aconseguir que els set diputats de Junts recolzin la seva investidura, «farà pagar un preu molt alt» als ciutadans. «[El pacte] suposa un altíssim cost per a l’Estat de dret, també un altíssim cost en termes econòmics per a les butxaques dels espanyols i també un altíssim cost en termes de divisió social en la nostra convivència», va remarcar.

En la roda de premsa, Gamarra va destacar que tant l’amnistia com el fet que el PSOE hagi acceptat parlar amb Junts de ‘lawfare’ (la presumpta guerra judicial contra l’independentisme) i que hi haurà un mediador internacional per negociar un possible referèndum d’independència, suposa admetre que Espanya «no és una democràcia plena».

Notícies relacionades

La dirigent conservadora va dir que els espanyols no tenen per què subscriure «tot aquest relat de l’independentisme», com creu que fa Sánchez ara. «Nosaltres treballarem perquè hi hagi una democràcia plena i serem allà des de la serenitat i la serietat articulant els instruments que siguin necessaris», va continuar. «Sánchez s’humilia a si mateix, el seu Govern i el seu partit», va apuntar en un altre moment.

Concentracions diumenge

A més de les vies judicial i parlamentària, els conservadors també reclamen el dret a protestar al carrer i insta a fer-ho de forma «pacífica». Gamarra va recordar que el seu partit organitza aquest diumenge al migdia concentracions a les 52 capitals de província espanyoles. Feijóo acudirà junt amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a la que se celebrarà a la Puerta del Sol a Madrid. En totes les protestes es llegirà el mateix manifest i, a la capital, prendran la paraula els dos dirigents.

Temes:

Ciutadans PSOE