Tensió per la investidura

Milers de persones es concentren davant la seu del PSOE en una nova jornada de protestes contra l’amnistia

La policia ha tallat els carrers adjacents i ha disposat un cordó per protegir la seu socialista, davant la qual els manifestants coregen càntics com «Espanya no es ven, es defensa»

En aquesta ocasió, la protesta convocada per l’organització juvenil Revuelta, vinculada a Vox, sí que ha sigut comunicada a la delegació del govern

1
Es llegeix en minuts
Marina Armas

Milers de persones han tornat a concentrar-se aquesta nit contra la futura llei d’amnistia plantejada per als independentistes catalans davant la seu del PSOE a Madrid. Cap a les 19.00 hores han començat a arribar persones a la concentració de Ferraz, el mateix dia que s’ha fet públic l’acord de legislatura entre el PSOE i Junts per a la investidura de Pedro Sánchez.

En aquesta ocasió, la protesta convocada per l’organització juvenil Revuelta, vinculada a Voxsí que ha sigut comunicada a la delegació del govern. La multitud s’amuntega al madrileny carrer Marqués de Urquijo mentre la policia té tallat el carrer Ferraz, on hi ha la seu socialista.

De moment, l’ambient és tranquil i pacífic entre banderes, l’himne i crits de «visca Espanya», «‘arriba’ Espanya» i «socialista qui no voti». També s’ha pogut sentir «‘Perro’ Sánchez, traïdor,» «Espanya no es ven, Espanya es defensa» o «No és una seu, és un puticlub».

Els manifestants, que porten banderes d’Espanya (algunes amb l’escut retallat) i de la Unió Europea, també han proferit càntics contra el Rei –«Felip, maçó, defensa la teva nació»–, la monarquia en general –«els Borbons, als taurons»–, el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i fins i tot la premsa –«Premsa espanyola, manipuladora».

Notícies relacionades

Passades les 20.30, Santiago Abascal ha fet acte de presència entre aplaudiments i crits de «president, president». Enmig de la multitud, el líder de Vox ha cridat a mantenir les manifestacions «el temps que faci falta».

Aquesta nova concentració es desenvolupa de forma paral·lela a la que se celebra davant la seu del Parlament Europeu al passeig de la Castellana de Madrid per reclamar que Europa freni la llei d’amnistia.