Al Parlament

‘Peineta’ d’Albiach a Vox després d’assegurar Garriga que defensarà «el llegat dels seus avis» contra l’amnistia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tensió al Parlament després que l’extrema dreta de Vox amenacés el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el líder de l’oposició, Salvador Illa, per la llei d’amnistia. «Ha traït els catalans. Pagaran per això. Vostè [Illa] i el senyor Aragonès. Defensarem el llegat dels nostres avis». La frase pronunciada pel líder de Vox, Ignacio Garriga, amb la intenció de traslladar a l’hemicicle del Parlament la tensió que promou l’extrema dreta al carrer, ha sigut considerada una amenaça en tota regla tant pel president de la Generalitat com pel líder del PSC, a més de la ‘peineta’ que li ha dedicat la líder d’En Comú Podem en la institució, Jéssica Albiach.

En el seu torn en la sessió del control al president, Albiach ha volgut començar la seva intervenció amb una referència als aldarulls de carrer de les últimes nits davant seus socialistes. «No passaran. Malgrat el seu odi, la seva violència, les seves amenaces, aquest país tindrà una amnistia i un Govern progressista i plurinacional perquè Catalunya i Espanya són molt millor que el seu feixisme», ha recalcat Albiach, que ha expressat el seu suport als «companys socialistes pels atacs que estan patint» les seves seus aquesta setmana.

Notícies relacionades

Minuts després, quan ha sigut el torn de Garriga, el secretari general de Vox s’ha sentit al·ludit per les paraules d’Albiach i s’ha dirigit al grup dels Comuns: «Sí, senyors comunistes hiperventilats, defensarem el llegat dels nostres avis i l’avenir dels nostres fills, en legítima defensa».

Des dels seus escons, els diputats d’En Comú Podem han rebut amb escarafalls aquestes paraules i la líder del grup fins i tot li ha dedicat una ‘peineta’ amb el dit del mig de la mà esquerra.