Contra l’amnistia

Les xarxes es riuen dels manifestants d’ultradreta a Ferraz: «Per putodefensar Espanya...»

Les xarxes es riuen dels manifestants d’ultradreta a Ferraz: «Per putodefensar Espanya...»

José Luis Roca

2
Es llegeix en minuts

La resposta de la dreta i la ultradreta contra les negociacions del PSOE amb Junts i ERC per investir Pedro Sánchez com a president del Govern central estan disparant la tensió al carrer. En les últimes jornades, i després de diverses crides de líders del PP a la mobilització, s’han repetit concentracions davant la seu del PSOE, al carrer de Ferraz, a Madrid, per protestar contra un dels punts fonamentals del contingut dels acords d’investidura: l’amnistia de persones condemnades o processades per fets ocorreguts durant el procés independentista.

L’última concentració, registrada aquest dilluns a la nit, va estar convocada per Vox i va ser la més tensa. La policia va acabar carregant contra els manifestants i va detenir almenys tres persones.

Les imatges de les protestes van inundar ahir a la nit les xarxes socials i la resposta no va trigar a arribar. Desenes d’usuaris de la xarxa social X (abans Twitter) van replicar amb una allau de burles cap als manifestants.

Un dels casos més comentats va ser el d’un jove manifestant que va acusar la policia de llançar-los gasos lacrimògens «per putodefensar Espanya».

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, no va trigar a respondre i va associar implícitament el manifestant amb els típics ‘pijos’ madrilenys: «Cayetano Bosco-Jimeno Ortega-Beltrán de la Vega i Brianda. Ferraz. Madrid, 2023».

Notícies relacionades

Les imatges dels manifestants, molts d’ells pintorescos, també van merèixer mofes:

També va ser comentada la ‘incultura’ de mobilitzacions al carrer. Un dels manifestants va ser objecte de burles per confondre el gas lacrimogen amb «gas pebre».