Detingudes 7 persones a Barcelona, Badalona, l’Hospitalet i Martorell per enaltiment del terrorisme

POLICÍA NACIONAL - Archivo

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut 14 persones (tres a Badalona, dos a Barcelona, una a l’Hospitalet de Llobregat, una a Martorell i una altra a Lleida) acusades d’enaltiment del terrorisme i autoadoctrinament, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, en el marc d’una operació en què també hi ha hagut arrestos a València, Guipúscoa, La Rioja, Mallorca i Màlaga.

Segons fonts policials, el grup es dedicava a fer crides a la comissió d’atemptats a tot aquell que no respecti el profeta. Fonts pròximes expliquen que els arrestats són integrants del moviment polític TLP, un moviment del Pakistan, integrista, la principal característica del qual és que inciten la gent a través de xarxes socials a què qualsevol persona que no respecti Mahoma sigui decapitat. 

Els detinguts advoquen per la implantació de la Xaria, la llei islàmica, i se’ls acusa de difondre missatges en aplicacions com TikTok de suport a aquest moviment polític cridant a la violència.

Aquesta operació, portada a terme per la Comissaria General d’Informació (CGI) junt amb les brigades provincials de Barcelona, Lleida i d’altres, ha sigut coordinada pel jutge Joaquín Gaeda de l’Audiència Nacional.  

Aquest moviment està darrere de diversos atacs terroristes tant a Europa com al Pakistan. Se’ls vincula a l’atemptat del 20 desembre de 2020 de Charlie Hebdo, la revista satírica. Així mateix, se’ls vincula a l’execució de Samuel Paty, un professor d’institut que va exhibir caricatures del profeta a classe.

A primera hora d’aquest matí, els investigadors han actuat de manera coordinada, han arrestat els integristes al sortir de casa seva i han intervingut material informàtic i telèfons mòbils.

Notícies relacionades

La intenció de la Policia Nacional és expulsar de manera immediata del país els 14 detinguts per activitats contràries a la seguretat de l’Estat.

Aquesta operació es produeix en un context de l’alerta antiterrorista en fase 4, un nivell d’alerta reforçat per la guerra entre Israel i Gaza i després dels atemptats a França i Bèlgica. Catalunya, segons expliquen fonts de la lluita antiterrorista, és un focus important de reclutament i adoctrinament on es troben perfils radicalitzats. Dimarts passat va tenir lloc una altra operació antiterrorista, en què es va detenir un jove de Terrassa per la seva presumpta participació en els delictes d’enaltiment, adoctrinament i amenaces terroristes, així com en delictes d’odi.

Temes:

Terrorisme