Turull carrega contra el pacte PSOE-ERC i allarga la negociació per reforçar l’amnistia

Turull carrega contra el pacte PSOE-ERC i allarga la negociació per reforçar l’amnistia

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

A les nou del matí d’aquest divendres, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha enviat un text als integrants de l’executiva del partit en el qual carrega contra l’acord d’investidura del PSOE amb ERC i avança que el possible pacte entre el partit socialista i Junts tardarà dies.

En el missatge, avançat per ‘La Vanguardia’ i al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, Turull afirma textualment que «totes les precaucions i garanties són poques» i avança que encara hi haurà «hores i dies» de «molta pressió», i així dona a entendre que les converses no culminaran immediatament.

Turull centra les negociacions en l’amnistia: «Hem treballat molt, no deixarem cap soldat tirat. No farem una amnistia per a vips». Insisteix, per tant, que es tracta que els que no s’han rendit pateixen «imputacions molt bèsties».

Notícies relacionades

En el text, el secretari general demana «calma» i no deixar-se «arrossegar», i amb això reclama «confiança» en les negociacions que lidera Puigdemont.

El pacte d’ERC

Sobre el pacte d’ERC, Turull afirma que algunes parts li generen «perplexitat», perquè és un acord, al seu judici, molt basat en l’«aparador». «El PSOE és especialista a, una vegada firmat, posar aigua al vi». «I així moltes coses, afegit al discurs del PSOE de girar full», afegeix.