Presó

Detingut a Terrassa (Barcelona) per difondre postulats gihadistes i amenaçar el col·lectiu jueu i LGTBI

L’arrestat ha ingressat a la presó després de passar aquest divendres a disposició de l’Audiència Nacional

Detingut a Terrassa (Barcelona) per difondre postulats gihadistes i amenaçar el col·lectiu jueu i LGTBI

POLICÍA NACIONAL

2
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Agents de la Policia Nacional han detingut a Terrassa (Barcelona) un individu per difondre postulats gihadistes i amenaces contra el col·lectiu jueu i LGTBI a través de xarxes socials, en les quals comptava amb prop de 400.000 seguidors.

L’arrestat, que «en els últims dies» havia mostrat el seu desig de passar a l’acció i «va accelerar la recerca d’armes blanques i armilles antibales», ha ingressat a la presó després de passar aquest divendres a disposició de l’Audiència Nacional.

Segons ha informat la Policia, l’arrestat utilitzava els seus perfils en xarxes socials per incitar al gihad els musulmans a Europa per tal d’imposar la xaria o llei islàmica, a més de compartir contínues referències d’odi contra els col·lectius jueu i LGTBI.

Es tracta d’un marroquí nascut el 1998, en situació irregular a Espanya i amb antecedents per delictes comuns, segons han afegit a Europa Press fonts policials.

L’arrestat tenia prop de 400.000 seguidors i els seus continguts en xarxes socials comptaven amb gairebé quatre milions de ‘m’agrada’, i compartia missatges en els quals amenaçava de degollar els enemics de l’islam.

En els últims mesos, segons la Policia, havia endurit el seu discurs radical, «i va arribar a encoratjar a cometre atemptats terroristes i proferir amenaces concretes contra altres usuaris de xarxes socials que li recriminaven els seus discursos».

És més, la Policia ha detallat que «en els últims dies» el detingut havia mostrat el seu desig de passar a l’acció i «va accelerar la recerca d’armes blanques i armilles antibales». En conseqüència, dimecres a la tarda, es va posar en marxa el corresponent dispositiu policial i es va practicar, a més de la detenció del subjecte, un escorcoll on els agents van confiscar, entre altres efectes, nombrós material informàtic i informació.

L’operació, que l’han desenvolupat de manera conjunta la Comissaria General d’Informació i les Brigades Provincials d’Informació de Barcelona, Girona i Alacant, ha sigut coordinada per la Fiscalia de l’Audiència Nacional i dirigida pel Jutjat Central d’Instrucció número 2, que ha decretat el seu ingrés a la presó.

La investigació, iniciada a finals del 2022, va comptar amb la col·laboració de la Direcció General de la Seguretat del Territori del Regne del Marroc (DGST), i es va focalitzar sobre l’individu ara detingut per la seva alineació amb els postulats gihadistes.

Va enaltir l’atemptat d’Algesires

La detenció s’ha practicat per la seva presumpta participació en els delictes d’enaltiment, adoctrinament i amenaces terroristes, així com en delictes d’odi. Es tracta de la tercera operació contra el gihadisme des que es va reforçar el nivell 4 d’alerta antiterrorista pel context de guerra entre Israel i Hamàs.

Notícies relacionades

La investigació ha acreditat que el detingut, que havia interioritzat l’ideari i els postulats radicals i violents de tall gihadista, utilitzava els seus perfils en xarxes socials per incitar a la lluita armada, i s’hi van detectar publicacions expresses a favor d’accions gihadistes a Europa, sobretot a Espanya, tant en represàlia per la pèrdua d’al-Àndalus com enaltint l’atac perpetrat a Algesires del 25 de gener.

Així mateix, feia publicacions amb continus missatges d’odi contra el col·lectiu LGTBI i la comunitat jueva, i fins i tot va arribar a realitzar amenaces concretes contra altres usuaris de xarxes socials que criticaven els seus discursos. Durant la investigació, es va constatar que els seus missatges anaven tenint cada vegada més repercussió, i és que va arribar a tenir prop de 400.000 seguidors, els quals li van donar gairebé 4.000.000 de «m’agrada» als missatges que publicava.

Temes:

Barcelona LGTBI