A Valladolid

Detingut l'home que va increpar Óscar Puente per fer xantatge a familiars i difondre un vídeo sense autorització

Detingut l'home que va increpar Óscar Puente per fer xantatge a familiars i difondre un vídeo sense autorització

Europa Press

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha detingut a Valladolid Lucas Burgueño, l’home que va increpar l’exalcalde de la ciutat Óscar Puentequan tots dos anaven a fer un viatge amb l’AVE, com a presumpte autor d’exigir diners a familiars seus a canvi de no difondre un vídeo, que finalment va divulgar perquè les víctimes no van accedir al xantatge.

Segons han informat aquest dilluns fonts policials, els agents van practicar l’arrest diumenge a la tarda per la suposada autoria dels delictes de revelació de secrets, coaccions, amenaces i danys. Va ser a primera hora de la tarda, quan va ser detingut per una ordre de recerca, detenció i personació vigent motivada per una denúncia formulada contra ell aquell mateix dia com a presumpte autor dels delictes d’aquests quatre delictes.

Familiars de l’arrestat van manifestar en dependències policials el desig d’interposar denúncia per la difusió d’un vídeo, a l’haver-se negat els perjudicats a donar-li una quantitat de diners requerida per l’autor. A més, van explicar que l’home els amenaçava d’enviar-los persones que ocupessin casa seva, va causar destrosses a la farmaciola i va arribar a tallar el cable de la caldera de gas, que va quedar inutilitzada.

Els agents van poder comprovar que el vídeo havia sigut difós efectivament almenys a sis persones i que la caldera de gas es trobava inutilitzada. Contra el detingut hi havia una denúncia per impagament de més de 400 euros en un establiment hoteler.

Burgueño va ser detingut anteriorment la nit del 9 d’octubre per la suposada autoria de violació de domicili, coaccions, danys i amenaces ocorreguts en un domicili situat al barri de La Victoria de la capital val·lisoletana i després de passar a disposició judicial, va ser posat en llibertat, dins d’una causa que continua oberta.

Notícies relacionades

L’ara alliberat va ser protagonista el 29 de setembre d’un incident, quan el diputat socialista Óscar Puente es disposava a pujar a l’AVE de Valladolid a Madrid. Burgueño va començar a preguntar amb insistència al polític què opinava de l’expresident de Catalunya Carles Puigdemont, segons una gravació feta per ell mateix.

Aquest home, segons van relatar fonts del PSOE després del succés, pel que sembla va arribar a empènyer i a arraconar Puente contra un dels vagons del tren, fet que va portar els treballadors de seguretat de l’estació a avisar la Policia Nacional, que va prendre testimoni a Puente, a Burgueño i a diversos testimonis, que va originar un retard d’uns vint-i-cinc minuts a la sortida de l’AVE.