Consell Nacional dels socialistes catalans

Illa demana al PSC que recolzi «sense fissures» l’amnistia: «No volem ressentiment»

Illa demana al PSC que recolzi «sense fissures» l’amnistia: «No volem ressentiment»

Quique García / Efe

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Ara que Pedro Sánchez ha obert la veda, els socialistes ja poden parlar clarament de l’amnistia. Un dia després que el líder del PSOE defensés per primera vegada la mesura de gràcia perquè «Catalunya està preparada per al retrobament total», perquè redunda «en l’interès d’Espanya» i perquè sense la seva aprovació hi hauria repetició electoral a causa de les condicions d’ERC i Junts per donar suport a la seva investidura, Salvador Illa ha demanat al PSC, on ha reconegut que hi ha «dubtes», un suport «sense fissures» a la carpetada judicial del procés. 

Notícies relacionades

«Dono suport sense fissures el plantejament del president del Govern. Us demano a més que el PSC faci el mateix. Entenc els que dubten, que tenen reticències. A nosaltres ningú ens ha d’explicar el que va passar l’octubre del 2017. Però els mateixos valors que ens van portar a oposar-nos llavors a plantejaments irreals, aquests mateixos valors ens porten avui a defensar una amnistia. No volem ressentiment, volem avançar amb il·lusió», ha assenyalat el primer secretari dels socialistes catalans durant el Consell Nacional del partit. 

Conscient de la controvèrsia que desperta aquesta iniciativa en el PSOE i el PSC i de la contradicció que suposa per als dos partits, que abans de les eleccions del 23 de juliol asseguraven que era «inconstitucional», Illa s’ha tornat a dirigir a aquells que continuen sense combregar amb el nou discurs. «Dic que entenc perfectament els que poden tenir dubtes. Però demano confiança. No s’ha de tenir por, cal tenir confiança en nosaltres mateixos. Apel·lo al balanç dels indults, de la modificació del Codi Penal que ha portat que a Catalunya estiguem molt millor», ha argumentat. Segons el seu parer, l’amnistia suposa «un desenvolupament coherent de la política» territorial desplegada per Sánchez durant els seus cinc anys a la Moncloa.