Partit Popular

Feijóo: «L’única reconciliació de l’amnistia és la del senyor Sánchez amb la butaca de president»

El líder del PP atia en la manifestació de Màlaga els barons díscols del socialisme perquè impedeixin la investidura de Sánchez: «Si els que alcen una mica la veu continuen sense fer res, continuaran sent igual de còmplices que els que aplaudeixen»

3
Es llegeix en minuts

El calendari de mobilitzacions del PP ha trobat una tarima ben propícia aixecada en ple centre de Màlaga, a l’ombra de la bandera gegant d’Espanya de la plaça de la Constitució. La seva concentració contra l’amnistia ha coincidit amb el cap de setmana en què Pedro Sánchez s’ha posicionat obertament a favor d’aquest privilegi per als independentistes catalans. I el president nacional del PP, Alberto Núñez Feijóo, no ha malgastat l’oportunitat per continuar endinsant-se en els retrets a què ja es va entregar després de la cimera socialista de dissabte. Davant una multitud que l’organització va estimar en unes 20.000 persones, Feijóo va proclamar que en l’amnistia «només hi ha una reconciliació i és la del senyor Sánchez amb la butaca de president».

«Que no ens prenguin el pèl, que no ens diguin que fan per Espanya el que va contra Espanya, l’amnistia no es negocia en nom d’Espanya, es negocia en nom de Sánchez, ni tan sols es negocia en nom dels que van votar el partit socialista, no hi ha virtut en res del que va dir ahir Sánchez, hi ha una necessitat, la seva», va remarcar el dirigent popular.

Feijóo va tornar a reivindicar una repetició electoral i va exigir que «es pregunti a tots els espanyols que no depenen d’un sou de Pedro Sánchez». «Que no es pregunti per l’amnistia als membres del Comitè Federal del PSOE que han sigut elegits a dit i l’aplaudien a ell, que no es pregunti a alguns militants socialistes que no arribarien a fi de mes si no cobren un sou gràcies al PSOE; aquesta esquerra constitucionalista que ja no la coneix ni la mare que la va parir s’ha d’unir a nosaltres i convocar les urnes perquè votem una altra vegada», va expressar.

Feijóo va recórrer, en aquest punt, a un símil que convertia el president del Govern espanyol en actor: «Estem davant un Pedro Sánchez interpretant Pedro Sánchez i davant un PSOE interpretant el paperot de les seves vides perquè ja no els queda amor propi».

El polític gallec va demanar als socialistes «que siguin honestos i no ens menteixin». «Els independentistes van de cara i no menteixen, estan dient el que volen però Sánchez ens està mentint des que va arribar a la Moncloa», va asseverar.

Feijóo va fer veure que «si un dirigent del PSOE pensa diferent de Sánchez està arraconat dins del Partit Socialista Obrer i Espanyol». I, tot seguit, va atiar en la manifestació de Màlaga els barons díscols del socialisme perquè impedeixin la investidura de Sánchez: «Si els pocs que alcen una mica la veu dins del PSOE continuen sense fer res, continuaran sent igual de còmplices que els que aplaudeixen», va manifestar Feijóo sense arribar a esmentar exponents díscols del socialisme com el president manxec Emiliano García Page.

Defensa de la igualtat

Feijóo va reincidir en l’inici del seu discurs en les idees que reitera a mesura que s’acosta una hipotètica investidura de Pedro Sánchez: «Si cal elegir entre ser el president d’Espanya o tenir el suport dels espanyols, em quedo amb el suport dels espanyols; això no va de partits ni de procedències sinó de principis, i nosaltres no abandonarem els principis per un càrrec».

Feijóo va proclamar que «ningú és més que ningú a l’Espanya constitucional, a l’Espanya democràtica que hem construït entre tots aquests 45 anys».

«Ningú és més que ningú per més president que vulgui ser ni per un grapat de vots al Congrés dels Diputatsningú és més que ningú si Espanya està unida, defensarem la unitat d’Espanya ens costi el que ens costi», va recalcar.

Segons l’opinió d’Alberto Núñez Feijóo, la veritat de tot el que està passant a Espanya «és que no s’està buscant la convivència de ningú sinó la conveniència d’un a costa dels privilegis de la majoria».

Notícies relacionades

«La veritat és que els espanyols no hem sigut consultats i no hi ha ningú que tingui un consentiment; la veritat és que el 23 de juliol vam votar un no rotund contra l’amnistia, només un cinc per cent va votar independentisme, ningú ens pot obligar a fer el contrari», va emfatitzar.

Feijóo va remarcar que «els retrocessos democràtics no són progressistes». «Amb l’amnistia, els que van delinquir són exculpats i els que vam complir som autoinculpats, no hem de demanar perdó a ningú; si qui aplica la llei demana perdó, això és el contrari de la democràcia», va afirmar el líder gallec dels populars.