Investidura

Brussel·les avisa que estarà atenta a l’impacte de l’amnistia en la malversació

Així ho ha assegurat el comissari de Justícia, Didier Reynders, en una intervenció en la comissió de Llibertats Civils, Justícia i Interior (LIBI) del Parlament Europeu

Brussel·les avisa que estarà atenta a l’impacte de l’amnistia en la malversació

Europa Press - Archivo

1
Es llegeix en minuts

La Comissió Europea ha avisat aquest dilluns que estarà atenta a l’impacte de la llei d’amnistia que exigeix Junts per recolzar la investidura del president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, en especial pel que fa als delictes de malversació que afectin fons europeus.

Així ho ha assegurat el comissari de Justícia, Didier Reynders, en una intervenció en la comissió de Llibertats Civils, Justícia i Interior (LIBI) del Parlament Europeu en resposta a una pregunta de l’eurodiputat del PP Javier Zarzalejos, que ha advertit el comissari que l’esmentada llei deixaria «privades de contingut» sentències judicials i procediments en marxa per delictes «molt greus» com la malversació o la desobediència.

«Estigui segur que estarem atents a la manera en què el dossier evoluciona, en especial quan hi ha vincles amb el punt que vostè esmenta de problemes de malversació o apropiació irregular de fons públics», ha respost el comissari.

Reynders ha volgut deixar clar que de moment no pot fer una avaluació precisa de la llei d’amnistia perquè no hi ha cap document formal sobre la taula que pugui examinar.

Notícies relacionades

«Per ara llegeixo moltes coses, com d’altres assumptes, però no tinc textos a la meva disposició així que difícilment puc pronunciar-me sobre cap text», ha indicat Reynders, amb referència que Brussel·les no pren partida formalment sobre noves legislacions nacionals mentre no hi hagi propostes fermes.

Fins ara, l’Executiu comunitari s’havia limitat a dir que no podia realitzar judicis sobre una norma els detalls de la qual desconeix i que, en tot cas, són qüestions d’àmbit nacional i que correspon a Espanya decidir com actuar, sempre que sigui dins del marc constitucional.