Ronda del Rei

Feijóo diu que ara s’obre una etapa de «fosques negociacions» i «mentides» de Sánchez i els seus socis

Feijóo diu que ara s’obre una etapa de «fosques negociacions» i «mentides» de Sánchez i els seus socis

JUANJO GUILLÉN / EFE

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Paloma Esteban

El rei Felip VI ha tancat aquest dimarts la segona ronda de contactes amb els grups parlamentaris entrevistant-se amb el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo. Després de la reunió entre tots dos, Feijóo ha comparegut davant la premsa al Congrés, on ha donat per fet que Sánchez serà el nou candidat designat pel Rei per intentar la investidura i ha dit que als espanyols els esperen setmanes de «fosques negociacions» i «mentides». «No hi haurà institució governamental, principi democràtic o recurs dels espanyols que no sigui susceptible de ser subhastat», ha assegurat davant els mitjans de comunicació.

Notícies relacionades

En una llarga intervenció inicial, el líder del PP ha explicat que ha traslladat tres «reflexions» a Felip VI. La primera, que fa una «valoració positiva» del debat d’investidura de la setmana passada, en la qual Feijóo no va aconseguir els suports necessaris; la segona, que tindrà un respecte «absolut» a la decisió que adopti el cap de l’Estat si nomena Sánchez, i, la tercera, que amb el seu discurs per intentar ser president ha mantingut «la dignitat de la nació».

La presidenta de la Mesa del Congrés, Francina Armengol, s’ha vist amb Felip VI a continuació i s’espera que comuniqui ben aviat quina ha sigut la decisió del cap de l’Estat.