Foro La Toja-Vínculo Atlántico

Feijóo alerta que el «referèndum és un esquer» per aconseguir l’amnistia

El líder del PP compareix per primera vegada després de la seva fallida investidura i carrega contra Sánchez: «El factor que altera l’estabilitat democràtica és el canvi en la direcció del PSOE»

1
Es llegeix en minuts

L’endemà de quedar-se «a tres sís» de ser investit president del Govern, Alberto Núñez Feijóo va comparèixer en el V Foro La Toja-Vínculo Atlántico armat amb gran part dels arguments que aquesta setmana va plantejar al Congrés i un parell d’acusacions més contra l’independentisme i contra el cap de l’Executiu en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez. Segons la seva opinió, l’exigència d’un referèndum d’autodeterminació a Catalunya és una cortina de fum per aconseguir el veritable objectiu: l’amnistia.

«L’autodeterminació és un esquer per no parlar de l’amnistia. A sobre de la taula no hi ha el referèndum, hi ha l’amnistia», va afirmar Feijóo, que va vincular aquesta estratègia amb un intent de justificar aquesta cessió sense arribar a comprometre la integritat territorial d’Espanya.

Durant el seu discurs de mitja hora, en què va carregar contra l’auge de populismes i extremismes, malgrat que el seu partit, el PP, governa amb Vox, que fins i tot qüestiona aspectes rellevants de la Constitució, va reservar les paraules més gruixudes per a Sánchez.

Notícies relacionades

Les reivindicacions del nacionalisme català, que se centren a aconseguir la independència, no suposen la clau de volta de l’actual inestabilitat política, segons la seva opinió. «No han enganyat ningú», va exposar. 

La culpa, va prosseguir, arrela en Pedro Sánchez. «El factor fonamental que altera l’estabilitat democràtica és el canvi en la direcció del Partit Socialista», va afirmar, en al·lusió a la seva intenció de pactar qualsevol aspecte amb la condició de retenir la Moncloa.