Tensió política

Óscar Puente, insultat a l’AVE: «Ves-te’n a menjar-l’hi a Puigdemont»

La Policia Nacional intervé en un «incident menor» pels insults d’un viatger al diputat

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Un viatger de l’AVE Valladolid-Madrid ha increpat i empès el diputat socialista i exalcalde de la capital castellana Óscar Puente en el moment d’agafar el tren el matí d’aquest divendres, quan el polític es disposava a viatjar per assistir a l’última sessió del ple d’investidura al Congrés. En l’incident han hagut d’intervenir agents del Cos Nacional de Policia. La sortida del tren s’ha retardat una mica més de mitja hora.

L’aldarull, avançat per El Norte de Castilla, es va desencadenar quan el parlamentari –la dura contestació del qual al Congrés dimecres passat al candidat popular Alberto Núñez Feijóo ha sigut molt criticada en l’àmbit de la dreta– pujava al seu vagó. Un home va començar a increpar-lo en veu alta. «Ves-te’n a menjar-li la polla a Puigdemont», li va dir el presumpte agressor al diputat, segons confirmen a EL PERIÓDICO fonts policials.

El viatger, visiblement alterat, va elevar el to i va afegir insults com «xulo» mentre arraconava Puente, que al seu torn va increpar també el viatger. Un interventor de Renfe es va personar entre la gent que observava aquell moment de tensió. Per decisió del revisor, el servei de seguretat de l’estació d’Adif de Valladolid va trucar a la Policia Nacional i es va aturar la sortida del comboi.

Notícies relacionades

Personada una patrulla, els agents van procedir a separar Puente del seu agressor, a demanar calma a tots dos i identificar-los per a un posterior informe policial, així com a prendre nota d’algunes de les persones presents en el grupet. Les mateixes fonts policials relaten que l’assumpte ha sigut finalment qualificat d’«incident menor» per la patrulla que ha intervingut.

El viatger que suposadament va iniciar l’aldarull no va arribar a ser detingut i va viatjar al mateix vagó que Óscar Puente malgrat que el diputat exigia no viatjar amb ell. Segons han assegurat fonts de l’entorn de Puente a l’agència EFE, el diputat va tornar a ser insultat a la seva arribada a Madrid.