Investidura

Aguirre insta Feijóo a oferir a Sánchez els seus vots per «evitar els independentistes»

Aguirre insta Feijóo a oferir a Sánchez els seus vots per «evitar els independentistes»
2
Es llegeix en minuts
EFE

L’expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre (PP) ha instat el líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, que cedeixi els «vots que siguin necessaris» perquè Pedro Sánchez no governi «ni amb comunistes, ni amb independentistes, ni amb filoetarres».

Aguirre s’ha pronunciat així en una entrevista a Telecinco –després que fonts de Génova descartessin a Efe aquesta possibilitat–, en la qual ha remarcat que, si ella estigués en la posició de Feijóo, «oferiria els vots del PP». «Tant de bo ho faci», ha incidit. No obstant, l’expresidenta madrilenya ha afegit que està «segura» que Sánchez «els menysprearia», perquè «ell està convençut que és formidable governar amb filoterroristes, colpistes i comunistes».

Sobre les exigències de Junts i ERC, Aguirre creu que és «bastanta xerrameca» i que «tots dos hauran de cedir», igual que el president en funcions «ja ha cedit per l’amnistia i prometrà un referèndum, però no ho farà abans de la investidura».

Negativa d’Almeida

Quan li han preguntat sobre les paraules d’Aguirre, l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha assegurat que, si Aguirre li «tragués el tema», li diria: «Esperanza, Pedro Sánchez l’únic que vol és dependre de l’independentisme. No té cap interès a obrir cap curs de col·laboració amb el PP; ho ha demostrat durant aquests anys».

En declaracions a la premsa des del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Madrid (COAM), Almeida ha assenyalat que Sánchez «ha demostrat al llarg de tots els seus anys», a través dels seus anys de govern i els seus «pactes», que «vol dependre dels independentistes», mentre ha assegurat que el president en funcions «no vol saber res del PP i ho vol tot amb l’independentisme». «Pedro Sánchez mai estaria disposat a acceptar que es pogués dependre o que pogués tenir vots del Partit Popular, perquè l’únic que vol són els vots de l’independentisme», ha conclòs.

Negativa de Juanma Moreno

Notícies relacionades

El president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, també ha rebutjat aquest divendres la possibilitat d’una abstenció del Partit Popular per a una futura investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern, com ha plantejat l’expresidenta de Madrid Esperanza Aguirre, per estimar que «ara com ara és inviable aquesta opció». A preguntes dels periodistes durant una roda de premsa a Màlaga junt amb la vicepresidenta de la Comissió Enve del Comitè de les Regions, Kata Tüttö, Moreno s’ha reafirmat en la seva negativa a l’al·legar que «no contemplo aquesta possibilitat per l’enorme falta de credibilitat del senyor Sánchez en matèries que per a nosaltres són essencials».

El president andalús ha situat la falta de crèdit de l’avui president del Govern en funcions pel seu comportament en àmbits com «la integritat territorial» d’Espanya, a la qual cosa ha sumat altres deures en el seu full de ruta com «l’amnistia cap als colpistes de l’1 d’octubre», la possibilitat de concedir un referèndum sobre la independència de Catalunya, així com «la seva actitud de no afrontar un debat», amb referència a la seva decisió de delegar en el diputat Óscar Puente la rèplica a la intervenció de Feijóo en lloc d’assumir-la el mateix Sánchez.