Discurs d’investidura

Feijóo: «No defensaré l’amnistia. Cap fi, ni la presidència del Govern, justifica els mitjans»

1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

Alberto Núñez Feijóo va començar el seu discurs d’investidura «sense preàmbuls» i amb un atac directe a les negociacions entre el PSOE i els independentistes perquè sigui una altra investidura, la de Pedro Sánchez, la que fructifiqui. «L’amnistia o qualsevol fórmula equivalent o anàloga és un instrument per superar el conflicte català, igualment aquest conflicte no es resoldrà si no contemplem el dret a decidir del poble de Catalunya mitjançant un referèndum o una fórmula equivalent. ¿Amb això n’hi hauria prou, no?», es va preguntar. «Doncs per a mi, no». 

El líder del PP, que té l’objectiu de confrontar el seu model de defenses de la unitat d’Espanya i la igualtat entre ciutadans amb el que considera que és ja el del PSOE de Sánchez, i que beneficiarà els independentistes amb una llei d’amnistia, va debutar a la tribuna del Congrés passades les 12 del migdia. Uns minuts abans als passadissos reconeixia amb un contundent «» que era un dia molt important.

Notícies relacionades

«Em dec als que van clamar igualtat als carrers de Madrid. Preservo al meu diari les reiterades ocasions que he dit defensar la Constitució, mai per imperatiu legal», va continuar Feijóo. «No comparteixo que la carta magna pugui ser burlada mitjançant subterfugis amb decisions que eliminin la igualtat de tots els espanyols. Per aquesta convicció ja els avanço que en el meu programa de Govern no hi figura l’amnistia, el referèndum d’autodeterminació, ni fórmules anàlogues».

La primera part del discurs del candidat no va deixar lloc a dubtes i va ser un atac directe a les pretensions de Sánchez per tornar a la Moncloa. Aquestes cessions als independentistes, va repetir, «ni són jurídicament ni èticament acceptables». «Fora de la Constitució no hi ha democràcia. Ni tan sols la presidència del Govern justifica els mitjans».