Festa de la Rosa del PSC

Illa demana a Sánchez que «continuï avançant» en «convivència» en plena negociació amb Junts

Illa demana a Sánchez que «continuï avançant» en «convivència» en plena negociació amb Junts

Toni Albir / Efe

2
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Salvador Illa, primer secretari dels socialistes catalans, ha donat aquest diumenge un clar suport a la negociació de Pedro Sánchez amb ERC i Junts per garantir-se la investidura. L’optimisme del PSC sobre els fruits d’aquestes converses ha sigut els últims temps menor que en el PSOE, en part a causa que han tractat més de prop Carles Puigdemont. Però Illa, durant el seu discurs en la Festa de la Rosa celebrada a Gavà, ha volgut deixar clar davant el president en funcions que s’ha de continuar «avançant» en «convivència».

Ni el líder del PSOE ni el del PSC han pronunciat la paraula «amnistia», la pedra de toc sobre la qual basculen les converses amb els republicans i els postconvergents. Sánchez, de fet, amb prou feines s’ha aturat en la negociació, que vol accelerar un cop fracassi la setmana que ve l’intent d’investidura d’Alberto Núñez Feijóo i ell sigui nomenat candidat pel Rei. Illa, en canvi, ha dedicat més temps a la crisi territorial. 

«S’ha de continuar avançant, president. Amb determinació, perquè el que hem fet ha donat els seus fruits. Amb coherència, sense batzegades, pas a pas pel camí obert que els ciutadans han recolzat a les urnes. Amb realisme. S’ha de continuar avançant amb respecte, amb optimisme i confiança. I sempre en el marc de la Constitució», ha dit Illa davant unes 15.000 persones, segons l’organització. 

«Aquestes eleccions han sigut un ‘sí’ rotund a la convivència, la concòrdia i el retrobament per girar full, un ‘sí’ rotund a les polítiques que tu has presidit. (...) És objectivament comprovable que Catalunya està molt millor que fa quatre anys. Sobretot, pel que fa a la convivència. I això malgrat el govern més feble dels últims 40 anys a la Generalitat», ha argumentat el líder del PSC, que la setmana vinent, al mateix temps que se celebra al Congrés dels Diputats la investidura fallida de Núñez Feijóo, participarà en el debat de política general del Parlament.

Els resultats del 23J

Notícies relacionades

Bona part del que va passar en les eleccions generals del 23 de juliol, en què el PP i Vox no van aconseguir majoria absoluta, passa per Catalunya. El PSC va obtenir el seu millor resultat dels últims 15 anys: 19 diputats i més vots que tots els partits independentistes (ERC, Junts i la CUP) alhora.

«Atenció als que parlen en nom de Catalunya –ha advertit l’exministre de Sanitat–. Ni tan sols els que hem guanyat les últimes tres eleccions, totes des del 2021, podem parlar en nom de Catalunya. Parlem en nom d’una part molt rellevant de Catalunya, que vol ser escoltada. Volem parlar, dialogar i arribar a acords amb els representants d’altres projectes diferents del nostre. Som la Catalunya que té una voluntat de ser i de conviure».