Festa de la Rosa del PSC

Sánchez afila el to contra Feijóo a dos dies de la seva investidura fallida: «Apel·la a la pitjor corrupció»

Zowy Voeten

2
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

A dos dies que Alberto Núñez Feijóo se sotmeti al seu intent d’investidura abocat al fracàs, Pedro Sánchez ha optat aquest diumenge per passar de puntetes sobre la negociació amb l’independentisme català i centrar-se a atracar el PP. Des de Gavà, el president en funcions ha vinculat els conservadors, que aquests dies truquen als diputats socialistes a rebel·lar-se contra Sánchez perquè així Feijóo arribi a la Moncloa, amb la «pitjor de les corrupcions». 

«El PP apel·la a la pitjor de les corrupcions, que és el transfuguisme. Cal recordar que van fer fora el seu anterior líder, Pablo Casado, per denunciar un cas de corrupció que afectava la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. I ara apel·len al transfuguisme. Van cap a pitjor», ha assenyalat el líder socialista a la Festa de la Rosa del PSC.

A aquella mateixa hora, els conservadors es concentraven al barri de Salamanca, al centre de Madrid, en contra de la negociació amb Junts i ERC i la hipotètica amnistia del procés que pot sortir aprovada a canvi del suport de postconvergents i republicans a la investidura de Sánchez. «Pocs dies abans de la investidura de Feijóo, es manifesten en contra de la investidura d’un president socialista. El PP es boicoteja a si mateix», ha dit el president en funcions davant unes 15.000 persones, segons l’organització. 

Sánchez ha dubtat que Feijóo s’estigui mobilitzant en contra de les converses amb l’independentisme català. Perquè al PP, ha sostingut, «només li preocupa el PP». El líder socialista ha passat llavors a donar per fet que la seva investidura, que encara no té data, sí que tirarà endavant, a diferència de la de Feijóo. 

«Avui s’estan manifestant en contra d’un Govern socialista. Ja ho sento. Hi haurà un Govern socialista», ha assenyalat Sánchez, sense donar cap pista sobre la negociació amb ERC i Junts, a la qual amb prou feines s’ha referit. «Hi ha números perquè hi hagi un Govern progressista», ha insistit. La legislatura, ha vaticinat, serà de «quatre anys».  

Els números del PSOE

Notícies relacionades

Però primer tindrà lloc, la setmana que ve, l’intent d’investidura de Feijóo, que només té amb 172 vots a favor, quatre per sota de la majoria absoluta: els del PP, Vox, UPN i Coalició Canària. Sánchez espera aquesta nova patacada del líder conservador per accelerar la negociació amb republicans i postconvergents, a qui necessita, al costat de Bildu, el PNB i el BNG, per mantenir-se a la Moncloa. 

«Ara anem a la investidura fallida d’un candidat fallit. A aquesta hora el PP deu d’estar celebrant amb magnificència que li queden dies perquè Feijóo perdi la votació. Es poden perdre les eleccions, però el que no es pot perdre és el sentit de la realitat. No es pot estar perdut, que és el que li passa al PP –ha insistit Sánchez–. El PP, on diuen ser els més espanyols, els únics espanyols, no es preocupen ni d’Espanya ni dels espanyols. Van votar en contra d’apujar el salari mínim, de revaloritzar les pensions, de la reforma laboral. El PP no es preocupa d’Espanya. Només es preocupa del PP».