Acadèmia General Militar de Saragossa

La princesa Elionor rep el sabre que l’acredita simbòlicament com a dama cadet

L’hereva al tron ha pres l’arma d’un alumne de segon curs a l’Acadèmia General Militar de Saragossa

1
Es llegeix en minuts
EFE

La princesa Elionor ha rebut aquest dimarts de mans d’un estudiant de segon de l’Acadèmia General Militar de Saragossa, on s’instrueix des de l’agost, el sabre que simbolitza que, al concloure la seva formació, es convertirà en oficial de l’Exèrcit.

En un acte a porta tancada celebrat a les 17.00 hores d’aquest dimarts a les instal·lacions de l’acadèmia, la princesa Elionor i els seus 600 companys de primer curs han rebut el sabre de mans d’alumnes del segon curs.

La princesa Elionor i la resta dels seus companys van obtenir la denominació de cavallers i dames cadet el 5 de setembre passat amb el nomenament com a tals per part del Consell de Ministres en funcions, una vegada finalitzades les primeres setmanes de formació militar.

Segons diu la pàgina web de l’Acadèmia General Militar (AGM), els cadets de nou ingrés reben dels de segon el sabre per escenificar «la relació de companyerisme i tutela que ha d’existir entre el veterà i el nou».

El pròxim acte previst a l’agenda militar de la princesa és la presentació, juntament amb els seus companys, davant la Verge del Pilar, el 6 d’octubre, el dia d’abans de la seva Jura de Bandera.

Notícies relacionades

La carrera mil·liar de la princesa Elionor, que el 31 d’octubre complirà 18 anys, va començar el 18 d’agost a l’acadèmia i es prolongarà tres anys en els diferents exèrcits, i iniciarà així la seva etapa per ser la primera dona a ostentar el comandament suprem de les Forces Armades quan arribi al tron i segueix els passos que van fer el seu pare i anteriorment el seu avi, el rei emèrit.

L’acadèmia ha hagut de preparar un pla específic d’estudis ja que Elionor haurà de realitzar dos cursos en un a Saragossa; després passarà a l’Escola Naval de Marín (Pontevedra), on s’embarcarà com a guardamarina al vaixell escola Juan Sebastián Elcano, i a l’any següent a la de l’Aire de San Javier (Múrcia) amb la finalitat es doti d’un ensinistrament integral.

Temes:

Saragossa