2
Es llegeix en minuts
El Periódico

A l’espera del fracàs de la investidura del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, es prepara per afrontar la negociació amb els independentistes per poder continuar a la Moncloa, un pacte complex que gira al voltant d’una eventual llei d’amnistia que els socialistes no esmenten públicament. En una intervenció a la Festa Socialista de Galícia, i recordant el que ja va dir en campanya, ha promès «buscar vots fins i tot sota de les pedres» per impulsar mesures que repercuteixin positivament en els ciutadans. Una manera de justificar que buscarà el suport de formacions com ERC o Junts. Això sí, alhora ha advertit que és un principi per al seu partit complir la Constitució.

Fins a 2.500 persones han anat a l’acte en el municipi corunyès d’Oroso, un escenari des del qual Sánchez ha criticat que el PP tingui la «desimboltura» de dir que els socialistes van a «trencar» la Constitució per estar disposats a pactar amb els independentistes quan els populars fa «cinc anys que incompleixen el mandat de renovar l’òrgan de govern dels jutges. «Nosaltres no donem carnets de constitucionalistes, la complim de l’‘a’ a la zeta, de la pe a la pa cada dia. I ells no ho fan», ha recriminat Sánchez.

Així mateix, ha recordat que a la campanya electoral va recordar que buscaria prou suports per «dignificar» el salari mínim interprofessional, per augmentar les beques, per a l’emancipació dels joves o per a la «concòrdia entre els pobles d’Espanya i per la convivència». Un compromís, aquest últim, que ha avançat que posarà en marxa una vegada Feijóo fracassi en el seu intent de ser president.

Notícies relacionades

«Espanya no es trenca, no s’enfonsa, Espanya badalla davant la descomunal pèrdua de temps del senyor Feijóo i les seves mentides», ha etzibat. A més, ha afirmat que si el debat d’investidura que comença el dia 26 fos com un partit de futbol, al líder del PP «ja li haurien tret la targeta vermella per pèrdua deliberada de temps». Sánchez ha dit als gallecs que els van donar «garsa per perdiu» a la resta d’espanyols amb l’expresident de la Xunta que lidera els populars ara, perquè, ha afegit: «Pensàvem que donava per més».

Ha repassat els passos donats per Feijóo per a la seva investidura, com mirar de buscar suports al PNB, al mateix PSOE i fins i tot a Junts «d’amagat», i com «per indicació del senyor Aznar» es manifestaran diumenge 24 «en contra de la investidura socialista al crit que Espanya es trenca», tot i que encara sigui el candidat a la presidència del Govern designat pel rei. Segons el seu parer, davant el «tremendisme de sempre, el soroll de sempre», el que «s’amaga» és «l’únic punt del programa electoral del PP i Vox: que no governi el PSOE». I encara ha conclòs així: «El que es trenca no és Espanya, és el Partit Popular i ho veureu quan fracassi en la seva investidura».