Pols

Podemos exigeix a Irene Montero en el Govern: «És imprescindible»

El partit llança cinc propostes per revalidar el Govern de coalició, on inclou la continuïtat de la ministra d’Igualtat

Pablo Iglesias llança la seva pròpia web en plena guerra amb Yolanda Díaz per situar Irene Montero de ministra al Govern

Podemos exigeix a Irene Montero en el Govern: «És imprescindible»

Ricardo Rubio / Europa Press

2
Es llegeix en minuts

Podemos posa sobre la taula cinc exigències per a un Govern progressista, i exigeix la continuïtat d’Irene Montero al capdavant del Ministeri d’Igualtat, una cosa que considera «imprescindible». El partit va convocar les seves bases a un acte aquest dissabte per exhibir múscul davant Yolanda Díaz, que va rebre dures crítiques per part de tots els interventors, inclosa la mateixa secretària general, Ione Belarra, que va assumir l’error de nomenar-la candidata i va obrir per això un «procés de reflexió» dins de la formació que culminarà el 4 de novembre amb la votació d’un document que definirà el nou full de ruta. 

La plana major del partit es va reunir aquest dissabte per continuar el pols amb Yolanda Díaz, en una trobada que es va acabar per convertir en un aquelarre contra Sumar. «Podemos ha sigut sotmès a un procés que no es pot dir d’unitat, un procés injust que ha portat a la pèrdua de vots i escons. Acords en aquestes condicions no es poden tornar a repetir», va declarar Belarra, abans d’anunciar el debat d’un «document polític» que culminaria en una votació en què no es renovarà la cúpula existent. 

Irene Montero va exercir de figura central en la mitja dotzena d’intervencions, també en la de Belarra. «Pensem que és imprescindible que Irene Montero i el seu equip segueixin al capdavant del Ministeri d’Igualtat», va assenyalar Belarra en la seva intervenció, on va llançar cinc propostes per a un Govern de coalició «valent, estable» i «aprofitar l’enorme oportunitat» després de les generals del 23 de juliol. 

Cinc propostes

Notícies relacionades

La primera consisteix a «abaratir el cost de la vida», mitjançant dues mesures: «Fer permanent la rebaixa del transport públic i posar límit al marge de benefici» de les empreses. La segona consisteix a derogar la Llei Mordassa i renovar el CGPJ; la tercera posa èmfasi en la vivenda, on Podemos proposa congelar els preus del lloguer durant tota la legislatura i aprovar l’índex de preus del lloguer; A més, demana apujar a 1.500 euros el Salari Mínim Interprofessional. L’última, «i sobretot», va advertir, consistia en la continuïtat de Montero al capdavant d’Igualtat. 

«El feminisme no és un complement que un es posa en campanya i es treu en la negociació de Govern», va considerar la mateixa Irene Montero, que va insistir en la necessitat que el seu partit segueixi en el Consell de Ministres. «Podemos és la garantia que hi hagi transformacions profundes en el següent govern de coalició», va decretar la ministra en funcions, que va advertir: «Em teniu a disposició».