L’ANC demana activar la declaració unilateral d’independència quan quedi aprovada l’amnistia

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Dolors Feliu, ha instat aquest divendres a impulsar una declaració unilateral d’independència (DUI) «l’endemà» que s’aprovi una hipotètica llei d’amnistia.

«L’endemà ja comencem a funcionar per nosaltres mateixos. Després, que ens diguin que no es pot fer», ha assenyalat en una entrevista d’aquest divendres a Ser Catalunya recollida per Europa Press.

Ha afirmat que l’aprovació d’una eventual llei d’amnistia significaria que el Govern ha entès que «això es pot fer» i que una amnistia no és un perdó, ho és un indult, textualment.

Notícies relacionades

Respecte a l’assistència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la manifestació que organitza l’ANC amb motiu de la Diada, ha afirmat que ho valoren bé i que «és una manera que pugui escoltar el clamor de la gent».

«Hi ha gent que no està contenta, que està enfadada amb aquestes tàctiques de no fer la independència, d’anar tirant», ha assenyalat Feliu, que ha defensat la Diada –en les seves paraules– com un dia per reivindicar la independència, res més.