Turbulències

«Nul·la democràcia interna»: Membres del Consell de la República denuncien la maniobra de Puigdemont per tenir més poder

«Nul·la democràcia interna»: Membres del Consell de la República denuncien la maniobra de Puigdemont per tenir més poder

ÀNGEL GARCÍA / BLOOMBERG

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Malestar dins del Consell de la República. Membres de la Comissió d’Acció Política Interior de l’Assemblea de Representants han denunciat en una carta publicada aquest divendres canvis en l’estructura de l’organització presidida per Carles Puigdemont «propis de les cúpules dels partits polítics amb poca o nul·la democràcia interna».

La declaració lamenta que, dilluns 28 d’agost, el consell reforcés el poder de Puigdemont i els seus fidels i dissolgués «per sorpresa» l’Assemblea de Representants, que opera com un ‘parlament’ intern. La cúpula de l’entitat també va proposar l’abolició de l’assemblea, una mesura que es va impulsar a falta de tan sols 79 dies perquè finalitzés el mandat assembleari. Aquesta decisió, asseguren els signants, és una «manera de fer prepotent i espanyola» que és «contrària als valors de la República en què pretenem viure».

L’assemblea estava formada per 121 persones escollides per part de les agrupacions locals del Consell. Sobre el paper, la seva funció era «controlar» la cúpula de l’ens liderat per Puigdemont i elegir el seu líder. En els últims mesos, els representant havien criticat durament la direcció, una cosa que hauria molestat l’expresident, que ha optat per retallar dràsticament les atribucions d’aquest ‘parlament’, enfurismant encara més els seus membres.

Tensió interna

Notícies relacionades

Els membres de la Comissió d’Acció Política Interior també denuncien que aquesta modificació va en contra del mateix reglament del Consell de la República, organització privada fundada el març del 2018 per defensar la declaració unilateral d’independència de Catalunya firmada i retirada vuit segons després per l’expresident Puigdemont.

Les 13 persones que firmen la carta fan una crida a altres membres de l’assemblea perquè s’uneixin a aquesta protesta sobre la gestió interna d’aquesta entitat amb gairebé 100.000 afiliats i amb seu a Waterloo, Bèlgica, on resideixen tant Puigdemont com l’eurodiputat català Toni Comín, vicepresident del Consell.