Comunicat

Puigdemont reforça el seu poder en el Consell de la República i dissol el ‘parlament’ de l’entitat

Puigdemont reforça el seu poder en el Consell de la República i dissol el ‘parlament’ de l’entitat

ACN

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

L’expresident Carles Puigdemont ha decidit reforçar el seu paper i el de la resta de l’anomenat govern del Consell de la República, un organisme privat amb el qual Puigdemont pretén divulgar fora de Catalunya el procés sobiranista i mirar d’unir els partits independentistes. Segons avança ‘El Món’, la direcció del Consell ha limitat el poder de l’anomenada «assemblea de representants», que constituïa alguna cosa així com un ‘parlament’ dins de l’organització.

La decisió de la direcció de Puigdemont ha sigut la de buidar d’atribucions l’assemblea, que estava formada per 121 persones escollides per part de les agrupacions locals del Consell. Aquesta decisió de l’expresident arriba després d’algunes reunions en què els representants del ‘parlament’ havien criticat durament la direcció i aquesta havia anunciat ja la seva intenció de limitar el poder dels representants, cosa que encara va enervar més els membres, que en teoria tenen la funció de «controlar» la cúpula de l’ens liderat per Puigdemont.

Notícies relacionades

Les reunions telemàtiques, de llarga durada, van acabar en discussions tècniques sobre el paper de cadascú i la representativitat democràtica d’uns i d’altres. Fonts de la direcció del Consell admeten des de fa mesos que l’estructura decidida no és operativa i que és necessari reforçar el paper de la cúpula per fer més àgil aquest organisme, un Consell de la República que ha servit de palanca internacional de Puigdemont i que ha tractat, sense èxit, d’aglutinar els diferents partits i entitats independentistes.

Els canvis que impulsa el govern del Consell signifiquen, en concret, limitar la tasca de l’assemblea de representants i impedir que sigui aquesta la que esculli el president de l’organisme, que és Puigdemont. Ara l’assemblea passaria a deliberar i impulsar polítiques, mentre que les lleis de la futura república les elaboraria un altre organisme amb experts i professionals sectorials.