Negociacions després del 23J

Feijóo adverteix als nacionalistes que no serà president «a qualsevol preu»

Feijóo adverteix als nacionalistes que no serà president «a qualsevol preu»
2
Es llegeix en minuts

Traient pit per la reconquesta de la Diputació de Pontevedra que ha permès al PP tornar a celebrar al castell de Soutomaior l’inici del curs polític, i per un resultat electoral el 23J que va suposar «el creixement electoral més gran de la història del PP», el líder popular i candidat a president del Govern, Alberto Núñez Feijóo, ha deixat clar que el seu projecte al capdavant del PP va més enllà d’una investidura fallida.

«Les idees i propostes que presentaré al Congrés el 26 i 27 de setembre tindran vigor en els següents anys», ha advertit. Davant 1.500 militants i càrrecs del partit, el president del PP ha explicat les raons per les quals es presenta a la investidura, tot i saber que l’aritmètica parlamentària no està de part seva. «Ho faig per desbloquejar la governabilitat del nostre país davant d’aquells que volen guanyar perdent i bloquejar des de la derrota», ha apuntat.

Inici de ronda

A partir de dilluns comença la ronda de consultes amb els grups parlamentaris per buscar suports a la seva investidura i s’ha mostrat conscient que no li serà fàcil aconseguir aquests quatre diputats que necessita per ser president del Govern.

El PP s’ha mostrat disposat a dialogar, amb totes les forces del Congrés, tret de Bildu però incloent-hi Junts, fet que ha generat malestar a certs sectors del partit. Però aquest diumenge a Soutomaior Feijóo ha deixat clar que no serà president «a qualsevol preu». «Parlar sí, dialogar també, xantatges no, subhastes no, sotmetre’ns al que vulguin les minories no», ha advertit. De fet, ha admès que no admetrà «dreceres». «És millor perdre la investidura i que no perdi Espanya», ha afegit.

Però el líder popular ha deixat clar que fracassar en el seu intent de ser president del Govern el 26 i 27 de setembre no serà el final del seu projecte al capdavant del PP: «Tot i que no serà una investidura a curt termini sí que serà la primera pedra, perquè estic convençut que ara o després hi haurà un govern del PP».

Acompanyat pels alts càrrecs

Feijóo ha estat acompanyat en aquest acte d’obertura del curs polític per ‘conselleiros’, els presidents provincials del PPdeG, càrrecs del partit a nivell nacional, com Cuca Gamarra, Elías Bendodo i Borja Sémper, a més de presidents i líders autonòmics.

Notícies relacionades

Com a amfitrió ha exercit el responsable provincial del PP i president de la Diputació de Pontevedra, Luis López, a més del titular de la Xunta i líder dels populars gallecs, Alfonso Rueda, que ha promès que el partit a Galícia «treballarà» perquè Feijóo sigui president del Govern. «Ni bloquejos, ni xantatges, ni amenaces, treballar i rematar la jugada, perquè més aviat que tard Espanya tingui un president del PP», ha assenyalat.

Amb sorna ha al·ludit al retorn dels populars al castell de Soutomaior després d’estar ‘exiliats’ durant vuit anys al negar-se la Diputació de Pontevedra, mentre va estar governada pel PSOE, a cedir-los aquest espai. Ara, després de reconquerir els populars la corporació provincial, el PP ha pogut retornar a aquest emblemàtic escenari per celebrar l’inici del curs polític. «El castell de Soutomaior ha estat aquí durant segles, mal serà que no aguanti fins que el PSOE faci les seves primàries. Els ho deixarem fer aquí. Nosaltres no som sectaris», va assegurar.