XV Legislatura

Abascal recolzarà Feijóo si el PP renuncia al cordó sanitari a Vox

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha confirmat al rei Felip VI que els seus diputats votaran a favor de la investidura del president del PP, Alberto Núñez Feijóo, si el cap de l’Estat el proposa com a candidat a la investidura, però condiciona el seu suport al requisit que no hi hagi «cordó sanitari» contra Vox.

Després de reunir-se amb el monarca al Palau de la Zarzuela dins de la ronda de consultes prèvia al debat d’investidura, Abascal ha dit al Congrés que li ha traslladat la seva disposició a recolzar la investidura de Feijóo tot i que «condicionada» que el PP no col·labori en cap tipus de «cordó sanitari» contra Vox.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, el líder del PP es garanteix 172 suports per a una hipotètica investidura, al sumar als 137 diputats populars els 33 de Vox, així com els de l’únic diputat d’UPN, Alberto Catalán, i la de la representant de CC, Cristina Valido.

Amb tot, aquests vots es queden quatre de la majoria absoluta necessària perquè el candidat que proposi el rei, d’acord amb la Constitució, sigui elegit en primera volta pel Congrés.