Lastra emplaça «tots» els diputats catalans a respectar el mandat del 23J
1
Es llegeix en minuts
EFE

La diputada per Astúries i exvicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, ha emplaçat aquest dissabte «tots» els parlamentaris catalans al Congrés a respectar «el mandat» de les urnes en les eleccions del 23 de juliol que, ha remarcat, va ser «molt clar» especialment a Catalunya, on el PSC va obtenir més vots que la suma d’ERC i Junts.

Segons Lastra, en aquests comicis els espanyols van decidir amb vot el suport a la continuïtat del Govern progressista, un resultat que, segons el seu parer, ja es va plasmar dijous passat en la votació per elegir la nova Mesa del Congrés.

Notícies relacionades

Segons el seu parer, l’elecció de la socialista Francina Armengol com a presidenta de la Cambra baixa al capdavant d’una Mesa amb majoria progressista «marca el camí» cap a una nova investidura de Pedro Sánchez «més aviat que tard» amb el suport dels 178 escons que la van recolzar.

Per a Lastra, que ha fet aquestes afirmacions durant una visita a la Fira Internacional de Mostres d’Astúries a Gijón, d’aquesta manera es respectaria el mandat de les urnes a Espanya i especialment a Catalunya, on va ser molt clar i els catalans van demanar que el partit que governés a Espanya fos el PSOE.»