Acords entre partits

Puigdemont adverteix que Junts no ha «tornat a la cleda» davant la «narrativa construïda»

Puigdemont adverteix que Junts no ha «tornat a la cleda» davant la «narrativa construïda»
1
Es llegeix en minuts

Els suports dels independentistes catalans i la ruptura de Vox amb el PP van permetre al PSOE renovar el seu contracte de quatre anys per a la presidència de la Mesa del Congrés dels Diputats, aquesta vegada amb Francina Armengol com a protagonista. Però els que també van ser en primer pla van ser els diputats de Junts per Catalunya junt amb l’exiliat Carles Puigdemont. L’expresident de la Generalitat de Catalunya no ha dubtat a pronunciar-se via Twitter sobre els moviments fets ahir pel seu grup parlamentari.

Segons Puigdemont, aquests acords han mostrat que «la narrativa construïda sobre Junts no era correcta». «No han tingut cap interès a conèixer què era ni què pensava i s’han acontentat amb la caricatura degudament alimentada pels seus amplis cercles d’influència mediàtica», ha afegit.

L’expresident ha considerat que, erròniament, hi ha qui creu «que Junts ha tornat a la cleda, que Junts ha entès de què va això de la política i ara és diferent», i ha conclòs que l’«arrogància» impedeix als que pensen així descobrir la realitat del partit i adonar-se –textualment– que han viscut en l’error tots aquests anys.

Notícies relacionades

Al principi del comunicat, Carles Puigdemont assegurava que algunes de les reaccions i de les anàlisis que s’estan fent van «per sobre de les possibilitats que veritablement existeixen», i deixa així pas a la incertesa del que pot passar per a una possible investidura de Pedro Sánchez.

Puigdemont ha aclarit que fins ara els partits polítics no s’havien parat a conèixer més enllà de la «caricatura» que s’havien fet de Junts per Catalunya, i que «ara que els necessiten» és quan es preocupen a rascar per poder «conèixer i pactar» per aconseguir la presidència.