Foment pressiona el Govern perquè reverteixi el «despropòsit» de no acollir la Ryder Cup

Àngel García

2
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

L’estira-i-arronsa per la Ryder Cup continua. Després del ‘no’ del Govern a la construcció d’un tercer camp de golf que allunya la possibilitat que Catalunya aculli aquesta competició el 2031, Foment del Treball ha alçat la veu per pressionar per un «diàleg» entre les parts que reverteixi la situació. «Que aquest esdeveniment no es faci a Girona per culpa de la Generalitat seria un despropòsit», ha advertit el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, en un comunicat.

Segons Foment, els organitzadors de Camiral Golf & Wellness, abans coneguda com a PGA Catalunya, sempre han adaptat el projecte a les «necessitats» del Govern i havien proposat un camp de golf «regat amb aigua 100% reciclada» i amb un component «social i mediambiental al darrere». No obstant, el pla registrat pels promotors, segons defensen des de Presidència partint del document registrat el 21 de juny i al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, a més d’un tercer camp incloïa un complex turístic de 12.000 metres quadrats.

El Govern manté que no es pot promoure nous camps de golf en plena sequera –just aquest dimecres se’n va activar l’alerta màxima– i complexos que afectin terrenys de valor agrari o paisatgístic, a més d’expressar el seu rebuig a un projecte «urbanístic especulatiu». L’Executiu està disposat a acollir la competició, ha remarcat el president Pere Aragonès, sempre que se celebri a les instal·lacions ja existents, motiu pel qual els organitzadors han preguntat a la Ryder Cup si això seria possible i esperen resposta.

Notícies relacionades

«No estem per perdre oportunitats, estem per guanyar-les», insisteix Sánchez Llibre, que posa èmfasi en l’impacte de 1.300 milions d’euros que suposaria acollir aquesta competició, la creació d’un miler de llocs de treball i la capacitat d’atraure uns 270.000 visitants d’arreu del món. Recorda, a més, que el Govern central, les diputacions de Barcelona i de Girona, Barcelona Turisme, les federacions de golf i els ajuntaments del territori han recolzat la candidatura. Conscient que partits com el PSC o Junts podrien donar-li suport, Foment deixa caure que seria «desitjable» que aquesta qüestió d’«envergadura» es tractés al Parlament en forma de debat polític i tècnic.

També aquest dimecres la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona, la patronal gironina, ha mostrat la seva disconformitat amb la decisió del Govern de no autoritzar la construcció del tercer camp de golf per acollir la Ryder Cup apel·lant al reclam per al turisme «desestacionalitzat i de qualitat» associat a aquesta modalitat esportiva.