Negociacions de Govern

Mas recomana a Puigdemont ser més exigent que intransigent i insta a evitar una repetició electoral

Mas recomana a Puigdemont ser més exigent que intransigent i insta a evitar una repetició electoral

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’expresident del Govern Artur Mas ha recomanat al seu successor al Palau, Carles Puigdemont, ser «més exigent que intransigent per evitar una repetició electoral. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Mas ha defensat que ERC i Junts defineixin una «estratègia conjunta» a l’hora de negociar una investidura del candidat del PSOE, Pedro Sánchez.

«La força és absolutament determinant tant per dir que ‘sí’ com per dir que ‘no’», ha dit alhora que ha insistit que ell preferiria evitar unes noves eleccions generals. Mas ha apuntat que el PSOE i Sumar han d’entendre, si no volen abordar la solució del conflicte polític, que la negociació per part dels partits independentistes «no serà gens fàcil».

Carta d’ERC a Junts

Notícies relacionades

Les declaracions de l’expresident es produeixen el mateix dia en què la cúpula d’ERC ha reclamat a Junts en una carta conjunta «sumar esforços» per negociar amb el PSOE una investidura a la presidència del Govern i, així, evitar la repetició electoral i arribar a un bon acord per a Catalunya.

 La missiva publicada en el diari ‘Ara’ d’aquest dilluns l’han firmat el president de la Generalitat, Pere Aragonès; el president republicà, Oriol Junqueras; la secretària general, Marta Rovira, i el candidat al Congrés per Barcelona, Gabriel Rufián.