Eleccions del 23J

Feijóo rebutja la confrontació i promet ser el «president dels catalans»

Feijóo rebutja la confrontació i promet ser el «president dels catalans»

Jordi Otrix

2
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si aquest diumenge va ser Pedro Sánchezqui va viatjar a Catalunya, aquest dilluns ho ha fet Alberto Nuñez Feijóo, que ha decidit celebrar l’acte central de la campanya del PP al Turó Park de Barcelona, el mateix emplaçament que el popular ja va escollir per a la seva visita durant les eleccions municipals. En la recta final de la campanya, els dos candidats a la presidència del Govern espanyol han decidit jugar la carta catalana per donar l’última empenta a les seves campanyes. Per la seva significació i també per la gran quantitat d’escons que es trien a Catalunya –que aporta 48 diputats de 350–, només superada per Andalusia.

«Vull ser el president dels catalans», ha promès Feijóo, davant un miler de militants, a qui ha promès que, si guanya, cada dia tindrà al «cap» i al «cor» aquesta comunitat autònoma. A més, ha assegurat que a ell, com a expresident de Galícia, ningú «li ha d’ensenyar què és una nacionalitat històrica» i ha promès un «bilingüisme cordial».

Així, el candidat popular s’ha «revelat» contra la «idea que el PP ha de ser un partit testimonial» a Catalunya i ha assegurat que la papereta dels populars és l’única que garanteix el «canvi». En aquest sentit, ha demanat concentrar el vot de tots els que volen que Pedro Sánchez no segueixi a la Moncloa i, en especial, els que pensin a escollir la candidatura Vox, a qui ha avisat que en algunes províncies poden quedar sense representació. «Cal concentrar el vot en l’únic partit que porta el canvi en el programa electoral», ha conclòs.

«El PP no anirà mai contra els catalans»

Amb una idea similar s’ha expressat el candidat per Barcelona, Nacho Martín Blanco, que ha demanat que el PP torni a ser «la casa comuna» dels catalans constitucionalistes i que els resultats que treguin siguin «decisius» per a una victòria del PP el 23J. «És possible un resultat històric. Formarem part d’una bona notícia per a Espanya», ha afirmat el candidat. A més, ha intentat rebaixar les pors d’un govern popular dur amb Catalunya que pugui reactivar l’independentisme, i ha promès un PP que «no anirà mai contra els catalans».

L’últim CIS de Tezanos «de la història»

Notícies relacionades

L’últim dia que es poden publicar enquestes, i després de conèixer-se que el CIS manté la primera posició per a Pedro Sánchez, a diferència de la majoria d’enquestes. Feijóo s’ha mostrat convençut que serà «l’últim CIS de Tezanos de la història». «S’ha acabat la vergonya demoscòpica d’Espanya. 14 milions ens costa la broma d’animar el cap des del CIS», s’ha assegurat, acusant el president del CIS, José Félix Tezanos, de manipular el sondeig.

Tot i que en el moment que ha sigut més victorejat pels assistents ha sigut quan, després de ser interpel·lat per un militant del públic, ha promès que en els primers 100 dies de Govern, farà «les modificacions processals que corresponguin per fer fora els okupes en 48 hores».