Mapa | Oficines de Correus obertes aquest diumenge per al vot per correu a Barcelona i resta de Catalunya: horari
2
Es llegeix en minuts
Ricard Gràcia
Ricard Gràcia

Infografia

Especialista en Visualització de la informació, dades, mapes, diagrames... Noves narratives

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Davant l’allau de sol·licituds de vot per correu de cara a les eleccions generals del 23 de juliol, Correus obrirà aquest cap de setmana totes les oficines de Madrid i de Barcelona, així com les de les destinacions més turístiques per facilitar l’entrega de la documentació i l’emissió del vot, el termini del qual finalitza el 20 de juliol.

En un comunicat, la direcció de Correus assenyala que 106 oficines de Madrid i Barcelona obriran aquest dissabte des de les 9.00 del matí fins a les 21.00 h i diumenge, de 9.00 a 14.00 de la tarda. A aquestes obertures extraordinàries s’uniran oficines de tot Espanya, particularment de les zones turístiques costaneres on es preveu més afluència. En concret, 1.966 oficines de tot el país obriran dissabte i 276 diumenge, ubicades en capitals de província de zones turístiques d’Andalusia, el País Valencià, Múrcia i les Balears.

En aquest mapa interactiu pots consultar l’adreça i el telèfon de cada oficina de Correus que estarà oberta aquest cap de setmana a Barcelona i la resta de Catalunya.

A més, a les localitats que celebrin dies festius locals fins al 20 de juliol les oficines es mantindran obertes en el seu horari habitual, per agilitzar al màxim la gestió del vot per correu, el termini del qual per sol·licitar-lo acaba aquest dijous. Així, des d’avui totes les oficines que habitualment tanquen a partir de les 20.00 hores es mantindran obertes fins a les 22.00 hores.

Correus ha admès més de 2,6 milions de sol·licituds de vot per correuper a les eleccions generals del 23 de juliol. En concret, ja s’han rebut 2.622.808 sol·licituds, de les quals 1.924.976 s’han presentat de forma presencial i 697.832 de forma telemàtica. Aquestes xifres suposen un 94,71% més respecte a les sol·licituds admeses en els comicis del 28 d’abril del 2019 (1.346.995) i un 80,45% més que en la repetició electoral del 26 de juny del 2016 (1.453.446), que, fins ara, marcava el rècord històric.

Notícies relacionades

D’altra banda, l’entitat ha reiterat que hi haurà repartiments extraordinaris el cap de setmana i que aquest dissabte treballaran prop de 5.700 carters de Correus entregant la documentació electoral. Diumenge es farà un altre repartiment extraordinari en 165 unitats de distribució de les zones on s’estan rebent més nombre d’enviaments electorals, en què participaran prop de 900 professionals de Correus.

Correus també recorda que s’ha reforçat la xarxa de distribució amb 315 punts d’entrega addicionals per poder recollir la documentació que serà enviada fins al 16 de juliol. De la mateixa manera, es reforçarà el servei a tots els centres logístics, incloent el de l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, per a la gestió dels enviaments internacionals.