Vox i el PP veten les revistes catalanes a la bibilioteca de Borriana (Castelló)

«No som catalans de segona, som valencians i espanyols de primera», ha afirmat el regidor de Cultura ultra per justificar la mesura

Vox i el PP veten les revistes catalanes a la bibilioteca de Borriana (Castelló)
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’aliança del PP i Vox en consistoris i comunitats autònomes de tot Espanya continua deixant mostres d’un programari en el qual no tenen cabuda les manifestacions artístiques i culturals que no encaixen amb la seva ideologia. Una nova mostra s’ha produït a Castelló, a la localitat de Borriana, on el nou govern municipal ha ordenat la retirada de les revistes catalanes ‘Cavall Fort’, ‘Enderrock’, ‘Camacuc’, ‘el Temps’ i ‘Llengua Nacional’ de la bibilioteca de la localitat.

El regidor de Cultura, de Vox, Jesús Albiol, va ser l’encarregat d’anunciar una mesura amb què pretenen deixar clar que «l’Ajuntament de Burriana no continuarà promovent el separatisme català amb els diners dels habitants de Borriana». «No som catalans de segona, som valencians i espanyols de primera», va remarcar Albiol.

Tal és la voluntat de marcar distàncies amb la cultura catalana que el mateix regidor es va personar a la biblioteca municipal amb la intenció de confiscar les revistes, si bé no va poder complir la seva intenció davant la negativa dels desconcertats treballadors del centre a complir aquesta ordre mentre no arribés per escrit. 

Propostes de les publicacions

Notícies relacionades

«Trist i preocupant, però trobarem maneres d’arribar als nens perquè puguin continuar llegint i divertint-se en català», ha manifestat ‘Cavall Fort’ a les seves xarxes socials. 

La revista catalana ‘Sàpiens’ també ha contestat a la publicació del dirigent ultra i ha assegurat que si la mesura ve «per qüestions econòmiques», li podrien fer arribar «sense cost» l’esmentada publicació a l’ajuntament de Borriana. «També ens comprometem a oferir una subscripció gratuïta a totes les entitats de Borriana que ens ho demanin. La llengua i la cultura no han de ser mai eines d’enfrontament, sinó de concòrdia. ¡Visca la cultura!», han publicat a les seves xarxes ‘Sàpiens’. 

Temes:

Vox Català