Eleccions 23J

Sémper considera que el cara a cara va projectar «un president de sortida i un altre d’arribada»

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, assegura que el líder del PP «va guanyar amb contundència i rotunditat» el debat

3
Es llegeix en minuts

El portaveu de campanya del PP, Borja Sémper, ha destacat aquest dimarts que, més enllà del contingut, el cara a cara entre els candidats a la presidència del Govern pel PSOE, Pedro Sánchez, i el PP, Alberto Núñez Feijóo, va projectar ahir a la nit la sensació d’«un president de sortida i altre d’arribada»

Sémper ha destacat a la SER que, a diferència d’altres debats, en aquest, per primera vegada, hi ha una opinió generalitzada sobre que la victòria va ser de Feijóo, una conclusió que també ha apuntat a TVE la secretària general del PP, Cuca Gamarra, segons la qual el líder del PP «va guanyar amb contundència i rotunditat».

Segons el portaveu de campanya, Sánchez va estar «una mica nerviós» i «desorientat en l’estratègia», i, segons la número 2 dels populars, «se’l va arribar a veure en certs moments fora de si i desbordat».

Sémper ha destacat que, en canvi, Feijóo es va mostrar «en la seva posició de presidenciable i d’home assenyat, serè i tranquil», cosa que no el va sorprendre.

Ha qüestionat la «prepotència» de Sánchez i els seus en els dies previs al debat, «i, és clar, al final, quan tu infravalores el teu contrincant, quan creus que vas molt sobrat, en un debat en un cara a cara, és probable que et surti malament».

Únic debat

No obstant, ha descartat que Feijóo es replantegi la seva decisió de no acudir a més debats. «No n’hi haurà més», ha conclòs el seu portaveu de campanya, malgrat que, pels passadissos de Génova, alguns diuen avui, «mig de broma mig seriosament», que «quina pena que no n’hi hagi cinc».

Però, «facècies a part», ha incidit que l’important ara és que el PP se centri a continuar creixent, una vegada que ja «el debat no és qui guanyarà les eleccions, sinó per quant».

Majoria absoluta

I, en aquest sentit, ha apuntat fins i tot a una majoria absoluta que els permeti «generar estabilitat i un canvi a Espanya» sense necessitat de pactes, un objectiu que, ha dit, «avui és més factible del que era ahir».

Ha restat importància que en el pròxim debat estigui sol Vox com a representant de la dreta i, fins i tot, ha assegurat que al PP li «va bé que Vox parli» i «se li posi micròfon».

«Cada vegada que parla Vox és una bona oportunitat per al PP per demostrar que hi ha una alternativa, sens dubte més assenyada, més centrada i que dibuixa una Espanya millor, no una Espanya contra Sánchez fent el mateix, però al revés, que és el que pràcticament ve a defensar», ha remarcat.

Ha admès que «no és menor» el «desballestament polític» de dos regidors «cafres» de Vox cancel·lant actes culturals en governs locals de coalició amb el PP, però ha garantit que «no tornarà a passar [...], no se’ns escaparà a cap lloc que puguin fer aquestes coses».

Notícies relacionades

«Vox no deixa de fer voxades», ha assenyalat, però ha insistit que es tracta que no «et contaminin aquells que estan en els teus perímetres o en els teus extrems» i que «si es pacta amb Vox els continguts siguin raonables i no suposin un pas enrere».

En aquest sentit, la secretària general del PP ha insistit en la necessitat de canviar els blocs per governs «seriosos» i «solvents» per «girar full» i impedir que «els populismes i les minories ens diguin a la resta com hem de viure».