Eleccions 23J

Feijóo proposa suport a les famílies davant els que només busquen «imposar la seva ideologia»

2
Es llegeix en minuts

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest diumenge que, davant els intents del Govern «d’imposar models de família per qüestions ideològiques», el seu partit recolzarà les famílies amb mesures concretes.

«Davant els que pretenen polititzar les famílies, nosaltres no ho farem: el que farem seran bones polítiques per a les famílies», ha remarcat Feijóo, en un acte de precampanya celebrat a Salamanca.

Per al líder del PP, en les pròximes eleccions «hi ha en joc un model de societat», per la qual cosa «no es tracta de canviar per canviar de govern, sinó de garantir els models de família que tenim al nostre país, d’ajudar-los i no d’imposar-los les nostres ideologies perquè són nostres».

El candidat del PP ha retret al president Pedro Sánchez que, en els seus cinc anys de Govern, hagi intentat polititzar les famílies i que hagi definit models de família «correctes o incorrectes»; que hagi presentat «un llistat molt gran de tipus de famílies i un llistat molt petit de mesures de suport», una tendència que el PP busca revertir.

«Ajudarem a fer que Espanya sigui un bon país per tenir fills, i això no es fa amb més política a les seves vides, sinó amb mesures concretes», ha dit abans de passar a enumerar-les.

Quatre àrees d’atenció

Feijóo ha plantejat quatre àrees d’atenció específica amb mesures concretes de suport a les famílies, «perquè tenir un fill o una filla no pot ser un luxe»: natalitat, conciliació, educació infantil i xarxes socials.

Així, ha proposat bonificar als ocupadors la contractació de mares treballadores, augmentar la prestació per fill a càrrec des del cinquè mes de l’embaràs, augmentar el mínim familiar a l’IRPF per segon fill i successius, acordar la creació d’un «banc d’hores» amb les empreses per assegurar la conciliació i ampliar els permisos de maternitat i paternitat de famílies monoparentals, entre d’altres.

En matèria d’Educació, Feijóo ha assegurat que es proposa ampliar els horaris de les instal·lacions educatives per utilitzar-les durant les vacances i els ponts, recuperar els centres d’educació especial i garantir l’educació infantil de 0 a 3 anys cofinançada pel Govern central i les autonomies.

Notícies relacionades

A més, ha assenyalat que és el moment de tornar als pares el control de l’educació dels fills i l’interès per no deixar desprotegits els nens davant internet, per a la qual cosa es proposar pactar amb les empreses la possibilitat de restringir l’accés a determinats continguts.

Feijóo ha agraït la participació en l’acte de l’Agrupació de Mares d’Adolescents i Nenes amb Disfòria Accelerada (Amanda), i de l’associació Autisme Espanya, ja que «l’exercici d’humilitat del polític que espera servir els ciutadans comença per escoltar-los».