Eleccions del 23-J

El PP: «Pactarem amb tothom, tret dels que no respecten la Constitució»

El PP: «Pactarem amb tothom, tret dels que no respecten la Constitució»

Álex Zea / Europa Press

2
Es llegeix en minuts

El coordinador general del PP, Elías Bendodo, ha defensat aquest diumenge a Benalmádena (Màlaga) que la seva formació ha de tenir la capacitat de «parlar amb tots els partits i pactar amb gairebé tothom, tret dels que no respecten la Constitució», per aconseguir «el canvi que reclamen» els ciutadans a les diferents ciutats i regions d’Espanya.

Davant les crítiques al PP pels seus pactes amb Vox, Bendodo ha dit que els populars pacten «aplicant la matemàtica d’Estat», cosa que es tradueix a arribar a acords amb gairebé totes les formacions «per no decebre les expectatives de canvi» de la ciutadania. Gràcies a això, ha explicat en un acte de partit, el PP ha impedit que Barcelona tingui un alcalde independentista, donant l’alcaldia al socialista Jaume Collboni, i a Vitòria ha votat perquè no hi hagués un regidor de Bildu.

També ha acordat governs amb Coalició Canària, amb el Partit Regionalista de Cantàbria, amb Unió del Poble Lleonès, amb UPN a Navarra o amb independents de Jaén o La Línea de la Concepción. «Amb Vox arribarem a un acord d’investidura a València i a Extremadura s’està complicant bastant», ha reconegut Bendodo, que ha subratllat que no «es poden decebre expectatives en cap comunitat per lluites internes de poder o una ambició desmesurada que porta a males situacions com la que en el seu moment va tenir Ciutadans, que va acabar desapareixent».

L’Executiu «Frankenstein»

Per això, ha demanat «sentit comú i sentit d’Estat», perquè «no es poden decebre les expectatives de canvi dels ciutadans» que s’han generat en algunes comunitats. «¿Estem en braços d’algú? De ningú. En braços dels espanyols, per això fem el que cal fer a cada territori», ha remarcat. Elías Bendodo, cap de llista del PP per Màlaga al Congrés, ha advertit que si Pedro Sánchez torna a governar després de les eleccions del 23 de juliol ho farà repetint la fórmula d’un executiu «Frankenstein» de coalició, perquè «no surten els comptes de cap altra manera».

Notícies relacionades

«Nosaltres plantegem que hi hagi un Govern millor, en solitari, volem una majoria àmplia, suficient, no subjecta a xantatges i que ens permeti governar per a tothom», ha manifestat. Ha recriminat així mateix l’actual Executiu que «s’esquinci les vestidures» parlant de violència masclista en els pactes amb Vox: «Cal ser seriosos i parlar amb propietat. Si hi ha un partit que no està legitimat per parlar de violència masclista i contra les dones, aquest és el PSOE, que ha impulsat una llei que és una vergonya per a les dones».

La llei del ‘només sí és sí’, ha apuntat, ha aconseguit que més de 1.200 violadors i agressors sexuals vegin reduïdes les seves condemnes i que 117 d’aquests hagin sortit de la presó. «¿I ve a parlar de violència de gènere? Sisplau, és un insult si Sánchez parla a qualsevol dona després d’haver fet aquesta llei que encara té efectes devastadors», ha afegit Bendodo, que s’ha compromès a derogar aquesta llei i moltes altres iniciatives aprovades aquesta legislatura si el PP guanya les eleccions generals.