Pactes autonòmics

L’elegida presidenta de Vox de les Corts d’Aragó esborra el seu compte de Twitter i Instagram

2
Es llegeix en minuts

Continua l’esperpent a les Corts d’Aragó. El compte de Twitter de Marta Fernández [marthynahappy], la diputada de Vox que aquest divendres serà elegida com a presidenta de la mesa de les Corts d’Aragó després d’un pacte in extremis amb el PP, ha sigut cancel·lat hores abans que el partit d’extrema dreta hagi donat a conèixer el seu nom com la màxima figura del Parlament aragonès per als pròxims quatre anys.

Amb la sospitosa cancel·lació del compte de Marta Fernández desapareix així tot rastre dels missatges que la diputada havia deixat en el seu historial a la xarxa social per evitar polèmiques com la suscitada pel seu homòleg al Parlament balear, Gabriel Le Senne, que es va veure enredat en tèrboles polèmiques després de recuperar-se els seus missatges a través de les xarxes socials la seva postura contrària davant les qüestions de gènere, feminisme i moviment LGTBI. En destaca un: «Per això les dones són més bel·ligerants, perquè no tenen penis».

En el cas de Marta Fernández, a més del seu apologisme contra les vacunes i el negacionisme contra la pandèmia, el canvi climàtic i la violència de gènere, apareix l’últim exabrupte que va referir a ‘El Periódico de Aragón’, del grup Prensa Ibérica, quan va qualificar un article d’anàlisi política de «violència periodística». No s’han esborrat, no obstant, altres xarxes com Instagram o Facebook.

En un dels seus ‘posts’ al compte d’Instagram, va publicar una imatge en la qual s’adverteix: «Renta’t les mans regularment, que del rentat de cervell se n’encarrega el Govern i els mitjans de comunicació». La sentència es publicava l’abril del 2021, en plena onada de covid, en referència precisament a aquesta pandèmia.

Fernández fins i tot ha carregat amb vehemència contra el PP, el partit que ara li cedeix la presidència de les Corts d’Aragó. Va arribar a assenyalar que «ha salvat la fallida de la UGT a Andalusia», «fa fora la Guàrdia Civil de Galícia» i «impedeix que Vox entri al Senat per Catalunya». Acusa així mateix els populars de «col·laboracionisme amb el separatisme amb l’esquerra radical».

Irene Montero «només sap agenollar-se»

Les polèmiques de Fernández no es limiten només a les xarxes socials, i en les seves compareixences davant els mitjans de comunicació també s’ha prodigat en la seva posició extremista. Mostra d’això són les declaracions ofertes davant l’estat d’alarma durant un míting ofert per Santiago Abascal, líder de Vox, i per Juan García Gallardo, actual vicepresident de Castella i Lleó.

Notícies relacionades

Fernández presumeix en aquell moment de ser «diputada a les Corts d’Aragó des de fa tres anys», el gener del 2022. «No en tenen ni idea», respon davant la pregunta del reporter, que li demana pel masclisme a Vox. «Som les millors», explica Fernández, amb referència a les dones que formen part del partit d’ultradreta, abans d’assegurar que a Irene Montero «li agraden els penis» i asseverar: «No en sap res de la vida. Només sap agenollar-se per grimpar».

Queden per conèixer els tuits ocults darrere del compte suspès de l’extremista que serà la segona autoritat d’Aragó.