EMBOLIC EN ELS PACTES AMB VOX

La direcció nacional del PP dona suport a Guardiola: «No accedim al poder a qualsevol preu»

2
Es llegeix en minuts

La direcció nacional del PP recolza el veto a Vox de María Guardiola a Extremadura. Malgrat que la duresa en el discurs de la candidata extremenya ha causat irritació en alguns territoris, amb dirigents que creuen que s’està «exposant massa» i que revela postures «incompatibles» dins d’una mateixa organització, el portaveu electoral del PP, Borja Sémper, va tornar a assegurar que el seu partit té «uns principis inamovibles» i que «no accediran al poder a qualsevol preu».

Es referia a les mateixes paraules de Guardiola en campanya electoral, en la qual va dir amb total claredat que no faria entrar Vox en el seu Executiu autonòmic si podia governar. Sémper va evitar la comparació amb el País Valencià, on Carlos Mazón sí que ha firmat una aliança amb els ultres, als quals ha cedit tres carteres, una d’aquestes unida a la vicepresidència, després d’apartar Carlos Flores, el candidat de Vox que tenia una condemna per violència masclista.

Sémper també ha volgut reconduir el debat sobre el percentatge de vot que ahir mateix va obrir Alberto Núñez Feijóo per explicar per què Vox entra en alguns governs autonòmics i en d’altres no, comparant el 8% obtingut pels de Santiago Abascal a Extremadura amb el 12% valencià. Es tracta d’un debat complicat perquè a Múrcia, per exemple, els ultres van obtenir gairebé el 18% del vot malgrat que Fernando López Miras només es va quedar a dos escons de la majoria absoluta.

«El que diem és que un 8% no pot imposar les seves polítiques i la seva orientació política. Perquè el PP no anirà a un lloc on no ha de ser. Hi insisteixo, no accedirem al poder a qualsevol preu», va dir el portaveu electoral, per recalcar que en el cas de Múrcia no hi ha debat possible perquè López Miras va fregar aquesta majoria absoluta. 

«A nosaltres se’ns interpel·la amb qüestions d’Estat. A Múrcia som a dos i Vox es posa bé i ens diu que no. Després al PP li diuen que eviti un alcalde independentista a Barcelona, que si no recolza el PSOE i el PNB a Vitòria governarà Bildu», es va queixar Sémper per criticar la posició de Vox.

Donant per fet la repetició a Extremadura

Notícies relacionades

Tot i que va evitar dir-ho amb rotunditat, Sémper va donar per fet que l’escenari més probable és el de la repetició electoral. «Si n’hi ha no serà per voluntat del PP. A Extremadura s’han manifestat pel canvi. A tots els ajuntaments i autonomies on es necessita aquest canvi tranquil i estable, l’estem donant. Demanem a Vox que no copiï el pitjor del sanchisme», va arribar a dir, i va insistir que el PP no se supeditarà a «minories parlamentàries» ni a «renunciar als seus principis». 

La repetició electoral no serà per voluntat del PP. A Extremadura no s’han manifestat pel canvi. En tots els seus ajuntaments necessita un canvi tranquil, estabilitat, que no copiï el pitjor del sanchisme. Sustentada en principis.