Eleccions generals

Ferran Bel renuncia a encapçalar la llista del PDECat i abandona la política

Ferran Bel renuncia a encapçalar la llista del PDECat i abandona la política
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu del PDECat al Congrés, Ferran Bel, no encapçalarà la llista de la formació a les eleccions generals del 23 de maig, com ja havia avançat en reiterades ocasions, i abandonarà la política.

En declaracions als mitjans, ha explicat que ja havia comunicat al partit la seva intenció de no seguir quan acabés la legislatura, i que no ho havia dit fins aleshores per respecte a les dinàmiques internes de la formació que presideix David Bonvehí.

També ha admès que la situació política que pot derivar-se després de les eleccions generals del 23 de juliol, sumat a la que hi ha a Catalunya, no l’ajuda a poder replantejar-se la decisió.

Després d’això, ha reivindicat el treball que han portat a terme al Congrés en aquesta legislatura, també quan formava part del grup de CiU, destacant que han aconseguit aprovar més de 500 esmenes i que molts dels projectes legislatius tenen el segell del PDECat.

«Hem sigut una força política útil per a la societat catalana, per a les entitats i per a diferents gremis, associacions, sectors econòmics i socials. Ens hauria agradat ser-ho més», ha assegurat.

Escenari «molt polaritzat»

Davant les eleccions generals, ha avisat que es presenta un escenari «molt polaritzat» a nivell estatal que, segons el seu parer, es reproduirà també a Catalunya, entre el PSOE i el PP, i que pot acabar amb un govern dels populars amb el suport de Vox, una cosa que no li agradaria.

«Això seria un escenari molt pitjor que els governs de majoria absoluta en el seu moment del PP. I això ens agafa com a país en una situació de debilitat. Em fa molta llàstima la situació que vivim a Catalunya entre les forces independentistes, sobiranistes o d’obediència estrictament catalana», ha apuntat.

I és que, segons Bel, aquests partits d’obediència catalana es limiten a fer «una política amb mirada a curt termini i a clavar-se punyals per l’esquena sense ser conscient» del que pot estar en joc.

Això, ha afegit, es visualitza en els pactes que estan tancant després de les eleccions municipals i creu que aquesta actitud es tornarà a veure a la campanya de les generals.

També ha lamentat que, actualment, els partits estiguin més condicionats «pels extrems que per la centralitat» d'aquests, cosa que creu que també passa en la política actual.

Notícies relacionades

Abans que Bel, l’encara diputat del PDECat al Congrés Sergi Miquel també es va acomiadar a finals de maig i va anunciar que no repetiria en les llistes a les generals elogiant la feina que han realitzat en aquesta legislatura.

A més de Bel i Miquel, el grup del PDECat el conformen els diputats Genís Boadella –secretari d’Organització del partit-– i Concepció Cañadell.

Temes:

PDECat